Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2012 00:09

Спецтема: Луценко за ґратами

В справу Луценка знову "втручається чиясь зла воля" - адвокат

В справу Луценка знову "втручається чиясь зла воля" - адвокат
Фото: ukranews.com

Вчорашня відмова Менського районного суду Чернігівської області звільнити від відбування покарання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за станом здоров'я – рішення політичне, в яке втручається "чиясь зла воля".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав колишній прокурор, адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець.

"Я ще рішення суду не читав. Вони оголосять повний текст ухвали оголосять 27 числа. Вчора вони лише, за результатами судового розгляду, об'явили нам результативну частину ухвали, тобто: в задоволенні клопотання адвоката Баганця відмовити", - розповів він.

Окрім того, він додав: "Я їм говорю про те, що в мене є кілька лікарняних діагнозів, які підтверджують наявність у Луценка цирозу печінки і портальної гіпертензії. Тобто це два види захворювання, які є в переліку захворювань, при наявності яких, засуджений підлягає звільненню від відбування покарання у вигляді позбавлення волі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менський суд відмовився звільняти Луценка за станом здоров'я

" Я називаю їм ці кілька лікарняних висновків, при чому не були завжди одні й ті ж самі лікарі, а вони посилаються на діагноз, який вони вставили за участі працівників медсанчастини Управління з питань покарань в Чернігівській області. Вони кажуть: "Ми вважаємо, що таких хвороб в нього не має", - підкреслив Баганець.

Також адвокат зазначив, що прокурор повідомив, що діагнози, які були встановлені провідними спеціалістами МОЗ, не спростовані: "Я задав питання керівнику сектору з медичного обслуговування, чи спростували діагнози, які були встановлені провідними спеціалістами МОЗ. "Ні, ми не спростовували", - додали вони. Разом з тим, прокурор встає каже, що діагностованих хвороб Луценка немає в переліку, тому він не підлягає звільненню".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремний лікар не бачить підстав для звільнення Луценка

Причини небажання суду звільнити Луценка продовжують знаходитись не в юридичній, а в політичній площині.

"Причини цього – це чиясь зла воля, яка стоїть над Луценком, яка дала незаконно суду винести вирок, яким засудили його до позбавлення волі. Тепер зла воля втручається в той процес, коли є всі підстави для звільнення Луценка, а суд такого рішення не приймає. Це говорить про те, що це політичне переслідування Юрія Луценка, і звичайно, що не чекав позитивного рішення суду, і не чекаю, оскільки зрушення може відбутися лише за умови втручання Європейського суду з прав людини", - резюмував захисник.

Нагадаємо, вчора Менський районний суд Чернігівської області відмовився звільнити від відбування покарання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за станом здоров'я. Начальник сектору охорони здоров'я управління ДПтСУ в Чернігівській області  Волкова повідомила, що, з медичної точки зору, підстави для звільнення Луценка відсутні.

Зараз ви читаєте новину «В справу Луценка знову "втручається чиясь зла воля" - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути