Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2012 09:39

Рибак готовий голосувати за звільнення Тимошенко

Рибак готовий голосувати за звільнення Тимошенко
Володимир Рибак. Фото: partyofregions.org.ua

Голова Верховної Ради 7 скликання Володимир Рибак готовий голосувати за декреміналізацію ст. 365 Кримінального кодексу, що дозволить вийти на свободу екс-прем'єру Юлії Тимошенко і колишньому главі МВС Юрію Луценку.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Я попросив підготувати мені довідку про голосуваннях, які раніше відбулися в парламенті з цього питання. У багатьох випадках сама опозиція не давала і 50% голосів. Я зустрічався з представниками Європарламенту, зокрема з Олександром Кваснєвським, вони цікавилися перспективами відповідного голосування", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР: Янукович призначив уряд – збірну "сім'ї" та олігархів

"У мене на столі також лежить звіт американської компанії, яка вивчала кримінальну справу Юлії Тимошенко (юридичної компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP — ред.), і я його уважно вивчаю. В Європі дуже багато говорять на цю тему", - додав спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому голосування має бути тільки особистим

"Я назвав представникам Європарламенту цілий ряд прізвищ європейських прем'єр-міністрів, яких посадили у в'язницю останнім часом. "Ви кажете, що у нас виборче правосуддя, - кажу я їм. - Тоді чому у вас по Грузії запитань немає, хоча там садять у в'язницю всіх підряд і кожен день?" Вони, до речі, сказали, що і в Грузію скоро відправлять свою делегацію. Тому я не знаю, як пройде голосування, якщо питання про декриміналізацію буде внесено до порядку денного. Особисто я не готовий проголосувати "за", - резюмував глава парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Рибак готовий голосувати за звільнення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути