Ексклюзиви
субота, 15 квітня 2023 10:32

Спецтема: Війна Росії проти України

В РНБО сказали, чи були серед "злитих" документів Пентагону дані про контрнаступ ЗСУ

В РНБО сказали, чи були серед "злитих" документів Пентагону дані про контрнаступ ЗСУ
Підозрюваному у витоці секретних документів Пентагону офіційно висунули обвинувачення. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

У Раді національної безпеки та оборони України розповіли, чи міг підозрюваний у витоці секретних документів Пентагону "злити" дані про майбутній контрнаступ Збройних сил України.

Усі припущення стосовно планів українських військових, зокрема, щодо контрнаступу, не мають під собою жодного підґрунтя, заявив в ефірі національного телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов, передає Gazeta.ua

"ЗСУ мають не один, навіть не два, не три і не чотири варіанти розвитку подій на фронті. Адже це залежить від багатьох факторів, які оцінюють кожного дня. Ми свідомі щодо всіх процесій, які відбуваються на фронті. Усі припущення стосовно планів українських військових, зокрема й щодо контрнаступу, не мають під собою ніякого підґрунтя, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розкритикували прогнози західних ЗМІ для ЗСУ

Усе буде вирішуватися в останній момент, коли будуть прийматися остаточні рішення, наголосив секретар РНБО.

"Усі повинні розуміти, що у нас немає розмов лише про контрнаступ. Треба звільнити усі території України до кордонів 1991 року. До того часу, поки ми цього не зробимо, поки цього не зроблять наші ЗСУ, про закінчення війни не може йтися", – додав Данілов.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Деякі з оприлюднених документів розкрили ключові недоліки українського озброєння, протиповітряної оборони, розмірів і готовності батальйонів у критичний момент війни.

Секретні документи Пентагону "злив" 21-річний службовець Військово повітряних сил Національної гвардії США Джек Тейшейра. Він живе у штаті Массачусетс. Затримали підозрюваного 13 квітня. Його вдалося вирахувати по фото.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО сказали, чи були серед "злитих" документів Пентагону дані про контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути