четвер, 31 січня 2019 23:31

В Росії розповіли про стан здоров'я полонених моряків

В Росії розповіли про стан здоров'я полонених моряків
Розповіли про стан здоров'я українських моряків. Фото: Укрінформ

Всі троє українських військовополонених моряків, яких напередодні перевели в РФ з лікарні в "Матроській тиші" в СІЗО "Лефортово", поскаржилися на проблеми зі здоров'ям.

Моряки не скаржаться на умови утримання. Зараз вони знаходяться в звичайних камерах у відремонтованому корпусі з гарячою водою, повідомляють росЗМІ.

У всіх моряків залишилися проблеми зі здоров'ям. Так, 19 річний Андрій Ейдер розповів російським правозахисникам, що у нього болять ноги, і показав кінцівки, на яких є невеликі сліди від осколкового поранення.

27-річний Василь Сорока поскаржився на болі в пораненій руці. Рана загоїлася, але кінцівка трохи опухла, погано працюють окремі пальці.

24-річний Андрій Артеменко теж заявив, що у нього не витягли один з осколків з руки. Моряк також зазначив, що йому потрібен офтальмолог, оскільки він отримав травму рогівки ока.

Лікарі СІЗО поки видали морякам знеболюючі і прискорюють регенерацію тканин, в подальшому планують направити їх на обстеження в профільну медустанову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС висловив демарш російському керівництву

Раніше повідомлялося, що захоплений Росією в полон старший матрос українського рейдового буксира "Яни Капу" Віктор Беспальченко не отримує листи від своїх родичів і друзів.

Зараз ви читаєте новину «В Росії розповіли про стан здоров'я полонених моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути