Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 14:46

В Росії побачили загрозу з боку України

Російський експерт Гліб Павловський переконаний, що Росія не повинна автоматично продовжувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство з Україною. Про це він сказав у ході міжнародної конференції "Через 10 років. Підсумки Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною".

"Договір не можна продовжувати автоматично – необхідно позначити позицію Росії з цього питання", - сказав Павловський. На його думку, це повинна бути дипломатична нота або якийсь інший дипломатичний крок, оскільки застережень МЗС РФ недостатньо.

Павловський упевнений, що нинішня влада України дестабілізує ситуацію в країні, що негативно позначається на відносинах. Зокрема, за його словами, Президент України Віктор Ющенко "розколює Україну за мовною і частково релігійною ознакою".

"Іде дестабілізація України і виникає загроза нашій безпеці поблизу наших кордонів", - сказав Павловський, додавши, що все це не узгоджується з Великим договором.

На його думку, договір "просто так пролонгувати не варто", проте він вважає, що цей документ певною мірою стримує деструктивні сили України.

Крім цього він додав, що Великий договір не може бути пов"язаний зі вступом України в НАТО, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Росії побачили загрозу з боку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути