Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2024 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

В РНБО назвали умову, за якої Путін застосує ядерну зброю

В РНБО назвали умову, за якої Путін застосує ядерну зброю
Секретар РНБО назвав умову, за якої Путін застосує ядерну зброю. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї, якщо його армія в Україні буде розбита.

Путін не застосує ядерну зброю, допоки його армія має перевагу на війні, заявив секретар РНБО України Олександр Литвиненко в інтерв'ю The Times.

"Ми не можемо нічого виключати, якщо Росія опиниться на межі катастрофічної поразки. Така поразка може призвести до розвалу російських фронтів, дезертирства з армії РФ та протестів у Москві", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики пояснили, навіщо Путін симулює інтерес до переговорів

Навіть якщо країна-агресорка застосує тактичну ядерну зброю, то це буде озброєння меншої потужності, зазначив Литвиненко.

"Навряд Путін використає стратегічне ядерне озброєння, що майже напевно спровокувала б Третю світову війну, оскільки він хоче жити", - додав секретар Ради нацбезпеки.

Литвиненко також висловив думку, що поразка росіян на полі бою в Україні не призведе до автоматичного застосування ядерної зброї, оскільки Путін може спробувати переконати свій народ, що така поразка насправді є "перемогою".

Сполучені Штати Америки попередили Росію про те, що знищать усі її позиції в Україні, якщо РФ застосує ядерну зброю. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Тому він скептично поставився до ядерних погроз Росії.

За його словами, Європа повинна навчитися краще "грати в гру на ескалацію", змушуючи російського диктатора Володимира Путіна здогадуватися про свої наміри.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО назвали умову, за якої Путін застосує ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути