вівторок, 18 грудня 2012 01:15

В результаті застосування вогнепальної зброї в США гине близько 34 американця — мер Нью-Йорка

В результаті застосування вогнепальної зброї в США гине близько 34 американця — мер  Нью-Йорка
ФОТО: texty.org.ua

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг закликав у понеділок владу США всерйоз зайнятися вирішенням проблеми насильства з застосуванням вогнепальної зброї.

"Насильство із застосуванням вогнепальної зброї - це національна епідемія і національна трагедія, яка вимагає більше, ніж просто слів", - сказав мер в ході прес-конференції в понеділок, передає ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Він підкреслив, що в результаті застосування вогнепальної зброї кожен день, в середньому, гинуть 34 американця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці вимагають від керівництва США заборонити вільний продаж зброї

Серед можливих шляхів вирішення цієї проблеми, М. Блумберг запропонував конгресу США ввести повну заборону на вільний обіг зброї.

"Конгрес може одночасно займатися проблемою зброї і "фіскальним обривом". Якщо вони не можуть робити дві справи одночасно, за кого взагалі ми тоді віддали голоси?", - заявив нью-йоркський градоначальник.

"Це обурливо. Ми вбиваємо один одного. Ми - єдина в світі розвинена країна, в якій відбувається подібне", - додав М. Блумберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама пообіцяв запобігти новим масовим вбивствам

Між тим, за даними спільного опитування телеканалу Ей-Бі-Сі і газети "Вашингтон пост", на даний момент 54% громадян США виступають за посилення законодавства в області контролю над обігом зброї.

Як повідомлялося, в результаті стрілянини в п'ятницю в початковій школі американського міста Ньютаун в штаті Коннектикут загинули 26 людей, включаючи дітей. Нападник - 20-річний Адам Ланза - був озброєний двома пістолетами і гвинтівкою. Він застрелився на місці.

Зараз ви читаєте новину «В результаті застосування вогнепальної зброї в США гине близько 34 американця — мер Нью-Йорка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути