неділя, 16 грудня 2012 11:28

США у розпачі після бійні: Обама плаче та не може знайти слів, батьки моляться
18

Фото: Фото: Reuters

Американський Президент Барак Обама оголосив 14 грудня 4-денний траур за жертвами терористичного акту в початковій школі міста Ньютаун (штат Коннектикут). Жертвами стрілянини, відкритої в навчальному закладі, стали 27 осіб, серед них щонайменше 20 дітей.

Після трагедії Президент США Барак Обама звернувся до співвітчизників із промовою.

"Загиблим було від п'яти до десяти років... Я сам батько, і мені важко знати про це... Ми повинні зробити все, щоб покінчити зі стріляниною в школах", - сказав Обама. Під час виступу американський президент плакав.

Барак Обама згадав усі недавні випадки терористичних актів, скоєних одинаками на території США.

"Незалежно від того, чи відбуваються злочини в школі в Коннектикуті, у торговому центрі в Орегоні, в храмі у Вісконсіні, у кінотеатрі в Колорадо або на вулицях Чикаго - вони відбуваються на наших вулицях, і в них гинуть наші діти. І в незалежності від політичних поглядів, ми повинні зібратися разом, щоб запобігти новим трагедіям надалі", - заявив американський лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійня в США: молода вчителька врятувала 16 учнів ціною власного життя

Нагадаємо, злочин скоїв 20-річний Адам Ленза, причому серед жертв убивці - його власна мати Ненсі, яка працювала вчителькою в школі Ньютаун. Адам Ленза спочатку вбив матір у її власному будинку, потім в її машині відправився в школу, де вчився сам, і де працювала його мати.

Убивця увійшов до будівлі в масці і бронежилеті, тримаючи зброю в кожній руці. Спочатку він вступив у конфлікт із директором у неї в кабінеті і застрелив шість осіб. Потім він відправився в клас, який повинна була вести його мати і почав стріляти в учнів. Адам Ленза вів стрілянину прицільно і вбивав людей підкреслено методично - про це свідчить той факт, що в результаті стрілянини тільки одна людина отримала поранення.

Балістична експертиза довела, що Адам Ленза став 28-ю жертвою трагедії - він покінчив життя самогубством. Відомо також, що один із знайдених у нього пістолетів належав його матері, яка була активним колекціонером зброї і з дитинства вчила своїх дітей стріляти.

Дизайнер Ден Холмс, що прикрашав будинок матері коннектикутського стрілка перед торішніми різдвяними святами розповів Reuters, що Ненсі Ленза йому з гордістю показувала потужну гвинтівку, яку нещодавно придбала. Також вона розповіла, що регулярно відвідує тир разом із дітьми. За даними Sky News, Ненсі Ленза була володаркою як мінімум п'яти легально придбаних одиниць зброї.

Зараз ви читаєте новину «США у розпачі після бійні: Обама плаче та не може знайти слів, батьки моляться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути