Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2020 03:07

В разі перемоги на виборах Байден пообіцяв надати Україні летальну зброю

В разі перемоги на виборах Байден пообіцяв надати Україні летальну зброю
Байден пообіцяв допомогти Україні. Фото: Reuters

У разі перемоги на виборах президента США демократ Джо Байден обіцяє працювати над тим, щоб надати Україні летальне озброєння.

"Як президент я проясню Кремлю, що вони повинні закінчити свою агресію і окупацію України. Адміністрація Байдена - Харріс гарантує, що Україна отримає необхідну економічну і військову підтримку, в тому числі летальне озброєння - одночасно закликаючи України проводити важливі реформи, які є життєво необхідними для її успіху", - зазначив Байден у вітальній заяві з нагоди 29-ї річниці незалежності України, опублікованому на сторінці його виборчої кампанії.

Адміністрацію президента Барака Обами, в якій Джо Байден вісім років був віцепрезидентом, республіканці критикують саме за відмову надати Україні летальну зброю. Оборонне озброєння, зокрема протитанкові комплекси "Джавелін", Україна отримала вже від Адміністрації чинного президента Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп винен у смерті 170 тис. американців - Обама

На виборах 3 листопада 2020 року Байден боротиметься за пост президента США з чинним главою держави Дональдом Трампом, які представляють Республіканську партію.

Зараз ви читаєте новину «В разі перемоги на виборах Байден пообіцяв надати Україні летальну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути