четвер, 20 серпня 2020 11:51

Трамп винен у смерті 170 тис. американців - Обама

Трамп винен у смерті 170 тис. американців - Обама
Дональда Трампа звинувачують в смертях американців від коронавірусу. Фото: unsplash.com

Колишній президент США Барак Обама поклав на чинного президента Дональда Трампа відповідальність за смерть від коронавірусу 170 тис. американців.

Про це йдеться в тезах промови політика, які в четвер 20 серпня опублікував Інтерфакс.

"Дональд Трамп не доріс до цієї посади, тому що він не міг, а наслідки цього дуже серйозні. 170 тисяч американців померли. Мільйони робочих місць зникли. Наші гірші стимули вирвалися назовні, наша репутація в усьому світі сильно постраждала, а наші демократичні інститути виявилися під загрозою, якої не було ніколи раніше", - йдеться в опублікованих тезах промови Обами, яку він виголосив на конвенції Демократичної партії.

Критикує Трампа також спікер Палати представників Ненсі Пелосі.

"Як спікер я особисто бачила неповагу Дональда Трампа до фактів, до робітничих сімей, і до жінок зокрема, - неповага, що полягає в його політиці щодо нашого здоров'я і наших прав", - йдеться в тезах виступу політика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болтон заявив, що Трамп вважав Україну частиною Росії

Колишній держсекретар Гілларі Клінтон, яка виступала суперником Трампа на виборах 2016 року, заявила: "Я хотіла б, щоб Дональд Трамп був кращим президентом. Але, на жаль, він той, хто він є".

"Протягом чотирьох років люди попереджали мене, але я не розуміла, наскільки він небезпечний. Шкода, що я не можу повернутися і почати все спочатку", - підкреслюється в тезах її виступу.

У середу 19 серпня Демократична партія США офіційно затвердила своїм єдиним кандидатом на виборах президента 2020 року колишнього віцепрезидента Джо Байдена. Таке рішення ухвалили на загальнонаціональному з'їзді в Мілуокі, штат Вісконсин.

Зараз ви читаєте новину «Трамп винен у смерті 170 тис. американців - Обама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути