середа, 20 березня 2013 15:30

В разі неоголошення виборів опозиція заблокує Київраду з 3 червня – Яценюк

В разі неоголошення виборів опозиція заблокує Київраду з 3 червня – Яценюк
Фото: gazeta.ua

Опозиція вимагає негайно оголосити вибори київського міського голови та Київської міськради, інакше з 3 червня опозиція заблокує Київську міську раду.

Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті у середу, 20 березня, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Він повідомив, що завтра Верховна Рада має почати роботу з розгляду проекту постанови про вибори у Василькові, щодо якого профільний комітет має сьогодні винести рішення: "Далі проголосуємо все, що було по списку. Далі голосуємо місто Київ і вимагаємо закони з питань європейської інтеграції. Завтра шість законопроектів та одна ратифікація від президента Януковича. Ми готові голосувати по семи законопроектах".

За його словами, сьогоднішнє засідання показало, що в Партії регіонів немає більшості: "178 голосів – це найбільша кількість депутатів, які голосували за пропозиції Партії регіонів. Навіть якщо ще порахувати 30 комуністів, які не за дорого повернуться назад в полон до ПР, - виходить 208 голосів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров радий, що парламент нарешті запрацював

Яценюк підкреслив, що опозиція не дозволила Партії регіонів "через ними ж придумані фіктивні судові рішення маніпулювати правом українців призначати вибори і голосувати за своїх мерів міст, за своїх депутатів, і визначати, хто в селі, в місті буде господарювати й керувати", - наголосив він.

Голова фракції "Батьківщина" наголосив, що опозиція вимагає ухвалення постанови про вибори в Києві не в першому читанні, а в цілому: "Вони (Партія регіонів. – ред.) знають, що програють місто Київ. І саме тому, вони вирішили голосувати за постанову у першому читанні. Постанова в першому читанні означає, що вона не прийнята, - сьогодні нам це Єфремов чітко заявив. Ми вимагаємо, або щоб постанова була прийнята в цілому, або скоротити терміни розгляду постанови для того, щоб в Київській міській раді були прийняті законні рішення і щоб Київська міськрада працювала виключно по закону і Конституції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Партія регіонів хоче, аби це тривало вічно" - Ємець про відтермінування виборів в Києві

Він наголосив, що з 3 червня Київська міська рада неправомочна. "Ми заблокуємо Київську міську раду з 3 червня. Тому ми вимагаємо від Партії регіонів негайно оголосити вибори, як цього вимагає закон і Конституція", - підкреслив політик.

На переконання Яценюка, ПР прагне оголосити вибори в такий спосіб, "щоб начебто повноваження київського міського голови і міської ради були тільки до 2015 року. І вони для цього звернулись до Конституційного суду": "Їхнє завдання або демотивувати, тобто казати – "це вибори ж тільки на 1,5 року", або перенести вибори до 2015-го. А наше завдання – вибори голови, вибори Київради і конституційний термін повноважень".

Зараз ви читаєте новину «В разі неоголошення виборів опозиція заблокує Київраду з 3 червня – Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути