середа, 27 грудня 2017 11:34

У Раді пропонують додаткові санкції проти Росії

У Раді пропонують додаткові санкції проти Росії
У Верховній Раді пропонують ввести персональні санкції проти осіб, причетних до вбивства російського юриста та аудитора Сергія Магнітського. Фото: відкриті джерела

У Верховній Раді пропонують ввести персональні санкції проти осіб, причетних до вбивства російського юриста та аудитора Сергія Магнітського.

Законопроект №7439 зареєстрували 22 грудня. Його ініціатори - 46 депутатів, повідомляють "Українські Новини".

Усього в списку санкцій 54 прізвища. Пропонується ввести санкції проти громадян Росії, яких підозрюють у фальсифікації кримінальних справ, катуванні й інших злочинах проти прав осіб, насамперед тих, хто безпосередньо причетний до вбивства Магнітського.

Крім причетних до вбивства Магнітського, пропонують ввести санкції, зокрема проти суддів Верховного Суду Росії і слідчих Федеральної служби безпеки, причетних до справ щодо українців Станіслава Клиха, Миколи Карпюка та Олега Сенцова.

Також у пропонованому списку є судді, які розглядали справи проти заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза.

Серед ініціаторів законопроекту: заступник голови фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, голова комітету із закордонних справ Ганна Гопко, депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець і від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Черненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санції проти Росії мають зберігатись - Волкер

Сергія Магнітського заарештувала російська влада 2008 року у справі про ухилення фонду Hermitage Capital від сплати податків. 2009-го він помер у СІЗО "Матроська тиша". Голова Hermitage Capital Вільям Браудер стверджував, що переслідування Магнітського пов'язане з тим, що він розкрив корупційну схему виведення коштів з російського бюджету. Бізнесмен розгорнув міжнародну кампанію, спрямовану на те, щоб покарати винуватців крадіжки податків і загибелі юриста.

2012 року конгрес США прийняв акт, згідно з яким особам, відповідальним, на думку Вашинґтона, за загибель Магнітського, заборонили в'їзд у країну і заарештували їхні американські активи. Документ отримав назву "закон Магнітського". Згодом дію "закону Магнітського" поширили на всіх іноземців, які, на думку Вашинґтона, причетні до порушень прав людини. Зараз під санкціями перебувають 49 осіб.

Аналог "закону Магнітського" згодом прийняли у Великій Британії, Канаді, Литві, свій "список Магнітського" затвердив Європарламент.

Зараз ви читаєте новину «У Раді пропонують додаткові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути