вівторок, 15 січня 2013 18:42

У ПР розповіли, чому Яценюк і надалі буде "на кожній трибуні кричати" про сенсорну кнопку

У ПР розповіли, чому Яценюк і надалі буде "на кожній трибуні кричати" про сенсорну кнопку
Олена Бондаренко: Питання персонального голосування - це питання совісті кожного. Фото: news.liga.net

Питання особистого голосування залежить не від системи голосування, а від совісті кожного парламентаря.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

Коментуючи заяви опозиціонерів щодо обов'язкового введення сенсорної кнопки у Верховній Раді задля забезпечення персонального голосування народними депутатами, вона наголосила:

"Сенсорна кнопка — це взагалі окрема історія. Вона пов'язана, перш за все, з тим, що пан Яценюк, який свого часу і займався цією так званою сенсорною кнопкою (коли обіймав посаду голови Верховної Ради. - ред.), фактично вчинив посадовий злочин. Та операція із введення сенсорної кнопки була профінансована з грошей, які він одноосібно перекинув з однієї статті на іншу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарубінський: "Питанням сенсорної кнопки опозиція намагається замилити очі суспільству"

Бондаренко додала: "Тому він (Яценюк) так кричить на кожній трибуні і на кожному прес-поінті про те, що цю кнопку терміново потрібно вводити, щоби легітимізувати свої фінансові оборудки".

Саме тому, на переконання нардепа, тему щодо введення сенсорної кнопки опозиція підніматиме і надалі.

"Ця його (Яценюка) тема буде з дня на день повторюватися, щоби не допустити у подальшому покарання за фінансове порушення, яке він допустив на багато мільйонів. Бо ця система була дорогою, а документально, законодавчо парламент не підтвердив ці гроші, які було виділено. Тобто, він їх виділив одноосібно, своїм власним підписом. А у нас поки що законодавство про фінансову дисципліну не скасовано. Тому у будь-який момент пан Яценюк може поплатися за свою фінансову нерозбірливість і недбалість. Дай Бог, щоби він з цього не мав ще й якогось особистого інтересу", - зауважила політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КПУ побачили, як опозиція намагається зірвати роботу парламенту

Вона підкреслила, що питання особистого голосування, перш за все, залежить від моральності кожного окремого народного депутата.

"Багато можна обговорювати різноманітних систем, але питання залишається одне — чи готовий окремо взятий депутат голосувати персонально, - підкреслила Бондаренко. - Я готова, і більша частина моїх колег готова. Однак є й ті, які не готові. Та це питання совісті. На жаль, совість дуже важко вкладається в рамки будь-яких заборон та законів. Той, хто не налаштований ходити до парламенту, той, скоріш за все, і не буде туди ходити. При чому такі люди є не тільки у парламентській більшості, вони є і в опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР і КПУ називають політичним маразмом та піаром ідею введення кримінальної відповідальності за "кнопкодаство"

Нагадаємо, що лідер фракції УДАР Віталій Кличко наголосив, що якщо на наступній парламентській сесії не буде введено сенсорну кнопку, опозиція оголосить спікеру недовіру.

Зараз ви читаєте новину «У ПР розповіли, чому Яценюк і надалі буде "на кожній трибуні кричати" про сенсорну кнопку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути