субота, 12 січня 2013 10:50

Філенко про "кнопкодавство": "Ця хвороба українського парламентаризму має бути подолана"

Філенко про "кнопкодавство": "Ця хвороба українського парламентаризму має бути подолана"
Володимир Філенко вітає намагання депутатів добитися персонального голосування. Фото: lb.ua

"Кнопкодавство" - це хвороба українського парламентаризму і з нею треба боротися.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-народний депутат Володимир Філенко.

Він переконаний, що питання персонального голосування у парламенті вирішити цілком реально, але швидко це зробити все ж таки не вдасться.

"Це можливо, але на це потрібно більше часу. Перш за все, треба визнати, що це проблема всіх фракцій, - наголосив він. - Та те, що необхідно рухатися в цю сторону — це абсолютно правильна постановка питання, це позитивно і, я думаю, що ця хвороба українського парламентаризму буде подолана".

Філенко додав: "І це добрий приклад суспільного звучання, коли ставиться питання про необхідність повернення до конституційних витоків, до виконання Конституції. Я цей процес всіляко схвалюю і підтримую. Бо треба бути чесним. А це саме буде чесно по відношенню до виборців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов відхрещується від смс-ок "регіоналам"-кнопкодавам

Він зауважив, що виконувати цю норму досить легко, адже для цього парламентарям необхідно хоча б просто ходити на роботу.

"Якщо людина йде в парламент, то вона має розуміти, що вона йде зокрема для того, щоби виконувати депутатські повноваження, головним з яких є участь у роботі пленарного засідання, не говорячи вже про все інше", - підкреслив Філенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції не виключають, що використають постанову ЄСПЛ, щоб скасувати інші рішення кнопкодавів

Політик переконаний, що насправді зараз Верховна Рада VII скликання вже наближається до європейських стандартів та традицій парламентаризму.

"Цю проблему української Ради треба вирішувати. Чому в західних демократіях ці проблеми давно вирішені? Там голосують відповідно до процедури, - наголосив він. - Був відомий факт, коли один депутат в одному з європейських парламентів не встиг добігти з туалету до кнопки. А голосували тоді за висловленні квоти недовіри до уряду. Так от він на кнопку вчасно не натиснув і уряд пішов у відставку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді знову голосували чужими картками - у "регіоналів" проблема з більшістю?

"Український парламент вже наближається до європейських принципів. Я їм в цьому бажаю всіляких успіхів", - підсумував Філенко.

Зараз ви читаєте новину «Філенко про "кнопкодавство": "Ця хвороба українського парламентаризму має бути подолана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути