пʼятниця, 11 травня 2007 13:36

У Польщі відкрився енергетичний саміт, названий "антиросійським"

Енергетичний саміт відкрився сьогодні в польському Кракові. Він триватиме до 13 травня. Під час зустрічі планується домовитися про створення нафтового маршруту Одеса-Гданьск в обхід Росії з використанням вже побудованих трубопроводів Одесса-Броди (Україна) і Плоцк-Гданьск до 2011 року.

Президент України Віктор Ющенко відбув з одноденним робочим візитом Польщу для участі в енергетичному саміті. До Польщі в четвер також відбув президент Грузії Михайло Саакашвілі. Разом з президентами Грузії й України в енергетичному саміті братимуть участь глави Азербайджану, Польщі та Литви.

В Росії цей форум вже назвали "антиросійським". Держдума готує відповідну заяву проти "антиросійського енергетичного форуму". Це запропонував член фракції "Справедлива Росія" Микола Павлов. Голова Держдуми Борис Гризлов його підтримав. "Ми уважно вивчимо матеріали наради (у Кракові) й ухвалимо рішення", - сказав він.

Для Росії поява нових маршрутів центральноазіатських енергоносіїв означає перетворення Казахстану та Туркменії з молодших партнерів в конкурентів на європейському ринку (за матеріалами NEWSru).

Зараз ви читаєте новину «У Польщі відкрився енергетичний саміт, названий "антиросійським"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути