Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2018 22:11

У ПАРЄ назвали плюси й мінуси нинішньої ситуації в Україні

У ПАРЄ назвали плюси й мінуси нинішньої ситуації в Україні
ПАРЄ вітає реформи в Україні. Фото: 24News

Парламентська асамблея Ради Європи вітає реформи в Україні, але рекомендує виконати рекомендації Венеціанської комісії щодо Закону "Про освіту" та прискорити боротьбу з корупцією .

"Асамблея вітає позитивні зміни і прогрес, досягнутий протягом звітного періоду в ряді країн. В Україні - амбітна програма реформ, прийнята після Революції Гідності, незважаючи на складні обставини, які є результатом російської агресії на сході України і незаконної анексії Криму", - йдеться в річному звіті Моніторингового комітету ПАРЄ, передає "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ прийняли резолюцію про мови меншин без згадки про Україну

У ПАРЄ викликало занепокоєння посилення політичної риторики після подій Євромайдану і російської агресії на Донбасі, поляризація роботи ЗМІ, недостатньо збалансоване співвідношення між офіційною мовою і мовами національних меншин в новому освітньому законі, корупція, що підриває довіру суспільства до політичної і судової систем.

"Асамблея закликає українське керівництво в повному обсязі виконати рекомендації Венеціанської комісії щодо Закону "Про освіту"; підвищити темпи реформ з метою боротьби з повсюдною корупцією в країні і забезпечити, щоб ці реформи дали відчутні і конкретні результати", - йдеться в документі.

У ПАРЄ ухвалили резолюцію щодо гуманітарних наслідків війни в Україні. Документ підтримали 50 депутатів, "проти" було 7 голосів, жоден не утримався, передає "Укрінформ".

Зараз ви читаєте новину «У ПАРЄ назвали плюси й мінуси нинішньої ситуації в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути