Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2012 10:47

Спецтема: Боротьба за "мову"

"В Партії регіонів - інтелектуальна криза" - Палій

"В Партії регіонів - інтелектуальна криза" - Палій
Олександр Палій каже, що президенту з самого початку був невигідний мовний закон. Фото: podrobnosti.ua

Останнім часом в партії влади не задумуються над наслідками своєї діяльності.

Про це Gazeta.ua заявив політолог Олександр Палій, коментуючи вислови партійців про те, що новий проект закону про мови не буде проголосований до парламентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підприємцям кажуть: або переходите у Партію регіонів, або вас тут же закопаємо"

Однак нагадаємо, що президент Віктор Янукович сказав, що він має бути прийнятий ще 27 вересня. "Регіонал" та автор вже прийнятого закону Вадим Колесніченко назвав таку можливість "маячнею сивої кобили".

"Колесніченко насамперед думає про інтереси Москви — про те, смикнувся він чи ні з тієї російської мотузочки, на якій він висить. Єфремов думає про те, як він буде виглядати в очах луганського електорату. А Янукович вимушений думати про те, як він буде виглядати в очах українських виборців. Бо ухвалення цього закону, це плювок в обличчя українському народу. Колесніченко із задоволенням плює на український народ, а Єфремову краще прозвітувати перед московськи стурбованою частиною луганських виборців", - вважає експерт.

За словами політолога, президенту подібні маніпуляції з законом були невигідні з самого початку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Партії регіонів і "Батьківщині" немає нічого ідеологічно українського. Це – "мішки з грошима"

"Президент знаходиться у Києві, а навколо нього міста і села говорять українською. Вони ці плювки можуть сприйняти як образу. Після цього і для президента і його партії все це може закінчитись достатньо прозаїчно. Президент змушений на це реагувати, бо для Партії регіонів з самого початку була дурість віддавати таким фрікам як Ківалов і Колесніченко таке серйозне питання. Замість того, щоб знайти професіоналів, які б виписали гарантії для російськомовних грамотно, вони знайшли абсолютно антиукраїнських фріків, які марять тим, щоб завдати шкоди Україні. Очевидно, що для президента це невигідно. Він з самого початку був втягнутий у цю авантюру, мабуть був дуже зайнятий на Межигір'ї. Тепер він намагається відреагувати на це якось логічно. Це свідчить про те, що у Партії регіонів є інтелектуальна криза. Відбувається те, що гроші гребуть добре, а про те, що буде завтра, не думають", - зазначив він.

Тому Палій вважає, що новий проект закону про мови буде ухвалений ще до виборів.

"Якщо президент поступиться якомусь Колесніченку, то дуже серйозно втратить у сенсі поваги та авторитету. Тому швидше за все, він буде виступати у ролі миротворця і розуміти, що для нього парламентські вибори це далеко не головне. Він намагатиметься якось відновити власну легітимність в очах українського суспільства", - додав Палій.

Зараз ви читаєте новину «"В Партії регіонів - інтелектуальна криза" - Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути