середа, 06 червня 2012 17:22

В опозиції вже придумали, як не допустити "мовний" закон, але розповідати не хочуть

В опозиції вже придумали, як не допустити "мовний" закон, але розповідати не хочуть
Сергій Сас пропонує винести мовний закон на обговорення. Фото: obozrevatel.com

Опозиція збирається протистояти ухваленню законопроекту "регіоналів" Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка "Про засади мовної державної політики" у другому читанні всіма можливими і неможливими засобами.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Сергій Сас.

Водночас, політик відмовився розкривати всі "карти" щодо плану запобігання ухвалення мовного закону.

"Якби я вам сказав, як ми будемо діяти, то це було б не секретом і не було б серйозно. Якби я навіть сказав, то мене б виключили із фракції", - наголосив він.

Водночас Сас запевнив: "Але я має сказати, що в другому читанні будемо діяти адекватно. Зробимо все можливе і не можливе, для того, щоб цей законопроект не набув статусу закону України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Радою купка пенсіонерів пікетує проти "мовного" закону регіоналів

"Я особисто вважаю, що закон про мови є ключовим у тому, що у нас є держава Україна. Я не уявляю держави без мови. Я не уявляю Україну без культури, а українська культура однозначно пов'язана з мовним питання. Я не бачу перспектив розвитку держави Україну без державної мови, - підкреслив нардеп. - Це тези, які я сповідую, які я відстоюю і буду відстоювати наскільки у мене буде можливості, досвіду і перспективи".

"Я думаю, до другого читання ви побачити зовсім іншу Верховну Раду", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відчайдушний Парубій пообіцяв захищати українську мову у Раді ще ефективніше

Водночас, "бютівець" не став прогнозувати, коли саме парламент може розглянути мовний законопроект у другому читанні. "Не дивлячись на те, що дехто з колег заявляв, що може бути місяць, я офіційно вам кажу: регламентом не передбачено конкретний термін підготовки комітетом законопроекту до другого читання. Є чітко визначений термін внесення пропозицій, - наголосив Сас. - З огляду на те, що Верховна Рада не прийняла рішення про скорочення терміну підготовки цього законопроекту до розгляду, тому існує норма 14 днів. Тобто, протягом 14 днів повинні внести свої пропозиції, їх повністю опрацювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три депутати просять Литвина відмінити їхні голоси за "мовний закон"

Нардеп переконаний, що закон такого суспільного значення має пройти широке обговорення: "Була внесена пропозиція реалізації норм регламенту щодо можливості обговорення цього законопроекту. Бо при розгляді законопроекту такого рівня, такої суспільної значимості необхідно всенародне обговорення, долучення всіх громадян України до цієї тематики. Тому буде абсолютно правомірним, якщо профільний комітет вийде з пропозицією провести хоча б комітетські слухання відповідно до закону про комітети".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції вже придумали, як не допустити "мовний" закон, але розповідати не хочуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути