Ексклюзиви
середа, 06 червня 2012 14:17

Відчайдушний Парубій пообіцяв захищати українську мову у Раді ще ефективніше

Відчайдушний Парубій пообіцяв захищати українську мову у Раді ще ефективніше
Андрій Парубій встиг вирвати лише дві карточки. Фото: segodnya.ua

Народному депутату від фракції НУ-НС Андрію Парубію шкода, що він не зміг учора зробити більше для того, аби зірвати голосування за скандальний законопроект регіоналів "Про засади державної мовної політики".

Про це політик розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Арсеній Яценюк озвучив домовленість (щодо виривання у депутатів карток для голосування — ред.). Я відповідно до цієї домовленості кинувся виривати карточки. Вирвав дві карточки, намагався перешкодити іншим. Мені шкода, що я не зміг зробити більше", - відзначив Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада затвердила "мовний" закон у першому читанні - хто як голосував

На уточнювальне запитання, чому інші опозиціонери не кинулись робити те саме згідно домовленості, Парубій відповів: "Очевидно, що про це слід запитати в інших. Не порядно пояснювати чужі дії. Я не бачив що і де робиться. Коли почалось голосування, я просто кинувся".

Разом з тим, на запитання, чи вдасться регіоналам прийняти "мовний" законопроект в цілому, нунсівець сказав: "Сподіваюсь, що ні".

Крім того, Парубій зізнався, що вчорашня схема зриву голосування виявилась неефективною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС заявили, що прийняття "мовного" закону може зірвати тільки бійка

"24 травня я діяв по-одному, вчора діяв по-іншому. На жаль, вчора виявилась неефективною сама система. У майбутньому я буду діяти так, як буде найефективніше. А як це буде, я ще не знаю. Можу лише сказати, що і казав раніше: я буду робити все можливе, щоб цей закон не був прийнятий", - підсумував Парубій.

Нагадаємо, учора під час голосування за "мовний" законопроект регіоналів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова опозиціонери домовились про те, що висмикнуть 30 карток депутатів із більшості і, таким чином, зірвуть його. Разом з тим, попри домовленість, лише один Парубій намагався активно протидіяти прийняттю документа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівці" топталися по людях і пирскали сльозогінним газом

"Я знаю про те, що повинні були бути витягнуті 30 карток, я знаю про те, що повинні були битися. Але сьогодні опозиція проявила себе не в кращому плані, і це для нас дуже серйозно", - зазначив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.

Інший нунсівець Олександр Третьяков, говорячи про те, чому опозиціонери не полізли у бійку, як минулого разу, зізнався: "Якщо чесно, ми просто не встигли. Це, звісно, звучить банально, можливо, навіть по-дитячому, але це правда".

Зараз ви читаєте новину «Відчайдушний Парубій пообіцяв захищати українську мову у Раді ще ефективніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути