вівторок, 26 березня 2013 01:57

В опозиції розповіли, як Єфремов пхав зубочистку у Раду-3

В опозиції розповіли, як Єфремов пхав зубочистку у Раду-3
Михайло Хміль. Фото: gazeta.ua

Народні депутати Ярослав Дубневич та Михайло Хміль пояснили, у чому здобутки опозиції, незважаючи на те, що парламентарії від більшості продовжують практику неособистого голосування у Верховній Раді.

Зокрема, як передає кореспондент Gazeta.ua, під час прес-конференції у Львові депутат від "УДАРу" Дубневич похвалився тим, що опозиція домоглася персонального голосування. Разом з тим, журналісти зазначили, що в Інтернеті є відео, де "регіонали" на останньому засіданні продовжують голосувати чужими картками.

"Коли було виявлено, що регіонали голосують не персонально – три питання були поставлені на переголосування, - пояснив Дубневич. – Я говорю про те, що є вже можливість не враховувати такі питання й є норма, яка зобов'язує переголосовувати ці питання".

Крім того, політик закликав колег змінити своє ставлення до голосування.

"Коли ми дискутували про питання трибуни, прийшов Єфремов і почав пхати зубочистку в кнопку й показувати, як можна зламати "Раду-3", - розповів Хміль. – Якщо з таким підходом приходити, то можна придумати "Раду-4", де будуть дві педалі, щоб ногами нажимати, й поставити окуляри, щоб очі туди запихати. Попри те знайдуться такі розумники, що й таку "Раду" поламають. Треба поміняти саме ставлення до голосування. Й ми будемо на цьому наполягати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На закритій нараді фракції "регіонали" говорили про "кнопкодавство"

Також нардеп зауважив, що у парламенті є спеціальна група від опозиції, яка відстежує персональність голосування народних обранців.

"У фракції "Батьківщина" створена оперативна група, завданням якої є швидко встановити факт неперсонального голосування, - розповів Хміль. – Вона існує для того, щоб хтось із депутатів міг це швидко озвучити й подати питання на переголосування. Є також група кореспондентів, які фіксують порушення. Якщо вони таке помічають, то оперативно передають докази депутатам, й ця інформація моментально оприлюднюється".

"Я розумію, що існує скепсис через те, що "регіонали" не перестали голосувати неособисто. Я розумію складність того питання, адже можуть бути моменти, коли спеціально спровокована буде ситуація, коли один депутат постійно буде голосувати за іншого, аби довести голосування якогось питання до абсурду. Це може тривати певний час і загнати ситуацію у певний штопор. Але ми будемо шукати вихід із цієї проблеми", - підсумував парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції розповіли, як Єфремов пхав зубочистку у Раду-3». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути