понеділок, 25 березня 2013 02:30

"Регіонал" вважає, що насправді парламент працює

"Регіонал" вважає, що насправді парламент працює
Фото: noviny.su

Депутат ВР від фракції Партії регіонів, представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко вважає, що Віктор Янукович не припинить достроково повноваження чинного парламенту.

Мірошниченко нагадав, що Конституцією передбачено право, а не обов'язок глави держави розпустити парламент у разі, якщо він не працює більш ніж 30 днів протягом однієї сесії.

"Я не думаю, що це той інструмент, який повинен і зобов'язаний використовувати президент. Президент використовує цей інструмент тільки для забезпечення безперервності влади, в цьому випадку - законодавчої влади ... Я не думаю, що зараз така ситуація", - сказав він.

Депутат вважає, що чинна Рада не заслуговує на розпуск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада має зрозуміти, що час знищення української держави закінчується — Портников

"Я, можливо, буду здаватися надмірним оптимістом, але мені здається, цей парламент насправді працює. Доказом тому може бути, ну, скажімо, консенсус, який ми виробили протягом складних, тривалих, емоційних дискусій - мова йде про персональне голосування", - додав він.

Мірошниченко також звернув увагу на те, що про можливі позачергові вибори говорить не Президент, а політики.

Як повідомлялося, депутати з опозиційних фракцій блокували трибуну і президію парламенту протягом майже 3 тижнів - з 5 по 22 лютого, вимагаючи ввести персональне голосування. Після розблокування провели 22 лютого одне пленарне засідання й пішли на перерву до 5 березня.

5 і 6 березня депутати опозиційних фракцій знову заблокували трибуну Верховної Ради, протестуючи проти позову до суду щодо позбавлення депутатських повноважень народного депутата фракції Батьківщина, захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка. 7 березня вони продовжили блокування вже в знак протесту проти позбавлення Власенка депутатських повноважень.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" вважає, що насправді парламент працює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути