Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2012 23:05

В опозиції пояснили, що насправді гроші на соціальні виплати в бюджеті є – просто олігархи платитимуть менше

В опозиції пояснили, що насправді гроші на соціальні виплати в бюджеті є – просто олігархи платитимуть менше
Фото: glavcom.ua

Гроші , сплачені за користування надрами України, могли б серйозно збільшити дохідну частину бюджету, натомість цей податок зменшено.

Про це в ефірі 5 каналу розповів нардеп- "бютівець" Андрій Сенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери веселились у Раді від душі: жахливий бюджет-2013 їх не лякає

"Виникає питання, чи насправді в бюджеті все так погано з грошима? Чому якщо все так погано, втричі знижують орендні платежі за користування надрами країни? Це той податок, який платять українські олігархи, бо між ними поділені  надра. Ця рента й так була на рівні просто смішних ставок, а сьогодні її ще знижують. Тобто на це кошти в бюджеті є. Їх можна було направити на підвищення соціальних виплат  та житло для військових, чи на кредитну підтримку села, яка втричі менша, ніж у минулому році", - зауважив політик.

На його думку, "це бюджет, в якому всі преференції для олігархів, в якому влада націлена залізти у карман кожному громадянину".

Водночас, нардеп від Партії регіонів Володимир Зубанов зазначив, що закладене в проекті бюджету збільшення мінімальної зарплати, насправді збільшить доходи працівників у відповідності до тарифної сітки оплати праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асоціація міст України просить 3 мільярди з Держбюджету і чверть податку на прибуток підприємств

"При такому збільшення мінімальної заробітної плати, люди будуть отримувати хто на 100, хто на 300 і 500 гривень більше. Мова йде про те, що мінімальна зарплатня, це те, менше чого підприємець не може платити у себе на фірмі. Тому якщо, наприклад, мінімальна зарплата збільшиться на 20 гривень, то слюсар 5 розряду  отримуватиме на 80 гривень більше. Бо є тарифна сітка. Для кваліфікованих працівників середньої ланки підвищення мінімальної збільшує зарплатню на 100-150 гривень", - пояснив він.

 

Зараз ви читаєте новину «В опозиції пояснили, що насправді гроші на соціальні виплати в бюджеті є – просто олігархи платитимуть менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути