вівторок, 04 грудня 2012 15:23

Асоціація міст України просить 3 мільярди з Держбюджету і чверть податку на прибуток підприємств

Асоціація міст України просить 3 мільярди з Держбюджету і чверть податку на прибуток підприємств
Іван Куліченко, нагадав, що президент обіцяв підтримувати місцеве самоврядування. Фото: litsa.com.ua

Асоціація міст України звернулась до керівництва держави з вимогою розблокувати платежі для органів місцевого самоврядування в державній казначейській службі.

За відповідне рішення проголосували 226 делегатів. Серед вимог АМУ виділення з державного бюджету трансферу у сумі не менше 3 мільярдів гривень на заробітну плату працівникам і розрахунки за енергоносії та комунальні послуги бюджетних установ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери веселились у Раді від душі: жахливий бюджет-2013 їх не лякає

Під час з'їзду АМУ, президент організації, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко розповів, що держава виділила уже 1,6 мільярда із цієї суми. Крім того, АМУ вимагають списати заборгованість комунальних підприємств минулих років за природний газ.

Іван Куліченко розповів, що питання розблокування казначейських рахунків можна вирішити, якщо вести єдину політику.

"Ми з вами затверджуємо плани економічного розвитку, знаходимо для цього фінансування, виділяємо кошти, кладемо на казначейські рахунки, і там вони інколи лежать тижнями, а то й місяцями", - сказав Куліченко.

Він нагадав, що на святкування 20-річчя асоціації президент України Янукович обіцяв підтримувати місцеве самоврядування.

"Ми святкували 20-річчя асоціації, там був присутній президент України, який багатьох мерів нагороджував. Він сказав, що наша концепція буде затверджена і покладена в основу реформування місцевого самоврядування. При цьому, я говорю, що наші з вами права суттєво порушуються. Це і питання з бюджетом, питання земельних відносин. Але при цьому буду говорити, що наша активна позиція також дає можливість вирішити багато питань", - наголосив президент АМУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет-2013 не встановлює розмір виплат соціально незахищеним верствам населення

Також у зверненні делегатів зборів АМУ висловлено вимоги до керівництва держави на 2013 рік: внести зміни до законодавства щодо вдосконалення казначейського обслуговування місцевих бюджетів, зокрема, передбачити відповідальність органів державної казначейської служби України за невиконання термінів проведення платежів; підвищити фінансову спроможність місцевого самоврядування, змінивши певні пункти Бюджетного та Податкового кодексів, зокрема, зарахування до місцевих бюджетів частини податку на прибуток підприємств (крім державної та комунальної власності) в обсязі 25%.

Також АМУ пропнують замінити виділення субвенцій місцевим бюджетам з Держбюджету на відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію, послуги водопостачання, та водовідведення на виділення коштів з держбюджету на пряму енергетичним компаніям.

Зараз ви читаєте новину «Асоціація міст України просить 3 мільярди з Держбюджету і чверть податку на прибуток підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути