понеділок, 26 вересня 2011 08:50

В опозиції хочуть скасувати пенсійну реформу через помилку Литвина

В опозиції хочуть скасувати пенсійну реформу через помилку Литвина

Підставою для відміни дії закону про пенсійну реформу може стати рішення Конституційного суду з приводу порушення процедури ухвалення цього документу.

Про це УНН сказав народний депутат від "БЮТ-"Батьківщини", уповноважений представник фракції у Конституційному суді щодо розгляду цієї справи Андрій Павловський.

"Пропонується розглянути питання з процедурних моментів, адже порушено конституційну процедуру розгляду закону. Після того, як голова Верховної Ради підписує прийнятий парламентом закон, він має 5 днів на подання його президенту. А законопроект про пенсійну реформу Литвин упродовж 5 днів не підписав. Тобто, закон втратив свою силу і виникла юридична колізія: до якого документу вносилися зміни у вересні? Адже закон не було підписано, а зміни вносяться лише до чинного закону", - зазначив Павловський.

За словами парламентарія, саме тому опозиція наполягає на відміні цього закону в цілому. "Порушено конституційні терміни розгляду законопроекту", - додав він.

Павловський висловив думку, що не можна передбачити термін розгляду цієї справи у суді. "Конституційний суд може розглядати справу роками. Вони можуть з таким же успіхом розглянути його і у наступному році", - сказав парламентарій.

Як відомо, 8 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект "Про заходи законодавчого забезпечення проведення пенсійної реформи". На початку вересня парламент вніс зміни до цього документу, після чого президент підписав його як закон.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції хочуть скасувати пенсійну реформу через помилку Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути