четвер, 17 січня 2013 10:55

В опозиції звертають увагу на проблему "кнопкодавства", бо не хочуть перетворювати Раду на філію Банкової

В опозиції звертають увагу на проблему "кнопкодавства", бо не хочуть перетворювати Раду на філію Банкової
Фото: pravda.com.ua

Опозиційні сили вирішили ввести кримінальну відповідальність за порушення правил персонального голосування народними депутатами, оскільки не хочуть перетворювати Верховну Раду на "філію Банкової".

Про це Gazeta.ua розповів народний депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський.

"В опозиції є багато вимог, а голосувати депутату, згідно з вимогами Конституції, персонально - це одна із цих вимог. Хоча вона не є головною вимогою опозиції, проте ми звертаємо увагу суспільства на проблему персонального голосування не лише тому що цього вимагає Конституція, а й тому що в цьому проявляється якість влади", - переконаний політик.

Окрім того, він додав: "Якщо ми законодавчу владу перетворюємо в примітивне "кнопкодавство", то і інші гілки влади будуть такими ж. Тому і пропонуємо хоч з чогось починати, а саме з того, аби перетворити парламент парламент, а не в філію Банкової".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національна рада перевірить 5 канал через скарги Мельниченка

Говорячи про сумісність ініціативи віз депутатською недоторканністю, він зауважив: "Є процедура притягнення депутата до кримінальної відповідальності, тому це не суперечить між собою. Депутати не звільнені від кримінальної відповідальності, просто процедура притягнення депутата до кримінальної відповідальності має свою специфіку. Коли Вася Іванов буде тиснути кнопку за свого колегу, який на Мальдивах, чи Сейшелах, то буде знати, що його чекає".

Водночас народний депутат не вірить, що "ця ініціатива не буде реалізована в життя, тому що в опозиції немає більшості в цьому парламенті, проте ми виходимо з цією законодавчою ініціативою, та вважаємо її правильною, а коли буде більшість ми її реалізуємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УДАРі скаржаться на прогульщиків-"регіоналів": "З перших днів нової ВР вони намагаються її дискредитувати"

Нагадаємо, опозиційні фракції запропонували ввести кримінальну відповідальність за "кнопкодавство". Законопроект передбачає внесення змін до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради, Верховної Ради Криму і місцевих рад.

У Партії регіонів і Компартії не підтримали ідею введення кримінальної відповідальності для депутатів за порушення процедури голосування.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції звертають увагу на проблему "кнопкодавства", бо не хочуть перетворювати Раду на філію Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути