четвер, 17 січня 2013 02:04

Законопроект про кримінальну відповідальність за "кнопкодавство" є непрохідним - експерт

Законопроект про кримінальну відповідальність за "кнопкодавство" є непрохідним - експерт
Віталій Бала Фото: elektorat.te.ua

Законопроект про введення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на засіданнях парламенту є непрохідним. Таку думку висловив на прес-конференції директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Будь-яке серйозне рішення має бути підготовленим. Якщо під час війни спочатку була розвідка, артпідготовка, а потім йшли в наступ. То цей законопроект, якщо порівнювати, -  просто пішли у наступ не розвідавши реальну ситуацію. Опозиція має зрозуміти: чим більше вона буде робити гучних заяв, а потім не досягне результату, тим менш ефективно буде сприйматися громадянами і рівень довіри до неї буде падати. Тому такі речі, якщо вони дійсно затіяли, вони мають досягнути результату. Для цього треба було вибудувати таку систему проходження цього законопроекту, щоб він мусів бути прийнятим більшістю. На сьогоднішній день я не бачу, що була проведена така робота, щоб більшість підтримувала цей законопроект. Вони ніяких перемовин не мали ні з комуністами, ні з мажоритарниками-самовисуванцями. Це мало бути дійсно публічним, прозорим. Тобто потрібно було робити якісь круглі столи, семінари, конференції, показувати плюси та мінуси, підготувати інформаційну платформу для цього. Щоб не вийшло так, що, коли хто буде голосувати проти, то, м'яко кажучи, буде нехорошим чоловіком", - сказав експерт.

За його словами, опозиціонерам не вистачає Юлії Тимошенко.

"Опозиція, на мою думку, має одну велику ваду. Тут дійсно не вистачає Юлії Тимошенко. Коли була Тимошенко, вони були здатні робити на випередження. І опозиція, поки не буде робити кроки на випередження, а не рефлекторно реагувати на ті чи інші дії, вона буде залишатися опозицією, яка щось доганяє. Це їх основна проблема. Якщо вони зможуть це виправити, тоді владі будуть непереливки. Час покаже", - додав Бала.

 

Зараз ви читаєте новину «Законопроект про кримінальну відповідальність за "кнопкодавство" є непрохідним - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути