понеділок, 10 червня 2013 19:28

В опозиції сподіваються, що цього тижня знайдуть компроміс з ПР і розблокують Раду

В опозиції сподіваються, що цього тижня знайдуть компроміс з ПР і розблокують Раду
Андрій Парубій. Фото: www.razom.org.ua

Парламентську кризу вирішити дуже просто — для цього треба, аби Партія регіонів хотіла сідати за стіл перемовин.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Парубій, говорячи про перспективи розблокування Верховної ради.

"Ситуація насправді дуже проста. Ми шукаємо логічного, правильного компромісу, - пояснив парламентар. - Їхні (Партії регіонів — ред.) ключові закони, які вони хочуть прийняти, — це зміна складу ЦВК і призначення виборів по 5-ти округам на серпень".

Парубій уточнив: "Ми ж говоримо, що вибори мають проходити у той період, коли люди є на місцях, коли вони можуть прийти і повноцінно проголосувати. Ми переконані, що серпень, дата, яка ними запропонована, - це підготовка до масових фальсифікацій. Адже коли люди будуть у відпустках, то за низької явки виборців, вони зможуть робити всілякі фальсифікації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламентська більшість знайшла свої методи боротьби із опозицією - експерт

Водночас, за словами нардепа, опозиція пропонує призначити вибори на 5-ти проблемних округах або 28 жовтня, або на вересень цього року.

"Що стосується складу ЦВК, то ми пропонуємо зміни до закону про Центрвиборчком, якими привести у відповідність розстановку сил (у ЦВК — ред.). Тобто, якщо за законом там мають бути представники всіх парламентських фракцій, то має бути половина від опозиції, і половина — від влади. І почергове головування. Тобто, ми пропонуємо логічний компроміс, який опирається на чинний закон", - наголосив Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" розповіли, як "пацани" із ПР ламали депутатів через коліно

Він запевнив: "Тобто, вийти з кризи — дуже просто. Потрібна лише готовність сісти за стіл перемовин, готовність Партії регіонів іти на перемовини, а не думати, що вони можуть через коліно переламувати і опозицію, і суспільство. Так не буде".

Нардеп також уточнив, що протягом цього тижня перемовини між лідерами фракцій будуть продовжуватися. Зокрема вони відбуваються і сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються провести позачергове засідання на цьому тижні - ЗМІ

"Якщо у них буде достатньо здорового глузду, то, думаю, на наступному пленарному тиждні ми зможемо вийти на компромісні рішення, які будуть прийнятні для всіх. Бо такі речі, як ЦВК і вибори на округах — це не тільки внутрішня проблема України. Це та вимога, яку ставить перед нами Євросоюз напередодні підписання Угоди про асоціацію. Тому ці питання мають надзвичайне і міжнародне значення і значення для європейської перспективи України", - підкреслив Парубій.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції сподіваються, що цього тижня знайдуть компроміс з ПР і розблокують Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути