вівторок, 12 березня 2013 16:49

В опозиції немає чіткого плану повалення режиму - активіст

В опозиції немає чіткого плану повалення режиму - активіст
Олександр Данилюк. Фото: kyiv.comments.ua

Опозиція має запропонувати чіткий план повалення режиму та стоврити єдиний протестний майданчик.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав громадський активіст, координатор руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

На його думку, апатичність українців і відсутність масових протестів пояснюється лише тим, що вони до кінця ще не розуміють, що відбувається в Україні і до чого це, врешті, може призвести.

"Ще немає повного усвідомлення ситуації, що Україна — навіть не латиноамериканський сценарій, а вже чорна Африка: експлуатація природних ресурсів, невкладання ніяких коштів у розвиток промисловості, виродження населення. Років через 30 нас залишиться 25 мільйонів. Без нормальної освіти, медицини, соціального забезпечення. А корпорації далі викачуватимуть газ, залізну руду, нафту", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери опозиції 16 березня проведуть всенародне віче у Львові - ЗМІ

Данилюк додав: "Інтуїтивно українці відчувають, куди все йде. І тут мала б спрацювати опозиція. Але вона не спілкується з людьми, не говорить, що це — катастрофа. Як писав Шевченко: "Не так тії вороги, як добрії люди...". У нас роль цих "добрих людей" виконує переважна більшість опозиційних лідерів. Балакають ніби більш-менш правильно, але до ультимативної боротьби не закликають, чіткого плану повалення режиму не мають".

Натомість, на його думку, для того, щоби хоч якось протидіяти режиму, українці мають самостійно об'єднуватися і створювати єдиний протестний майданчик. Тільки за таких умов ситуацію можна змінити.

"Не варто забувати, що у Януковича є міліція, прокуратура, державні адміністрації. Він створив систему примусу. Нав'язує свою волю більшості. Треба, щоб хтось запропонував нову систему, альтернативну, - пояснив він. - Поки що ж влада активно працює з фальшивими "маяками". Імітує величезну кількість опозиційних рухів, організацій та окремих персонажів: якщо ви будете дуже активні й радикальні у соціальних мережах, ніхто вас не переслідуватиме, просто створять 50 аналогічних сторінок. Тому складно організувати єдиний протестний майданчик".

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції немає чіткого плану повалення режиму - активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути