субота, 09 березня 2013 13:54

Тягнибок впевнений, що Рада не запрацює

Тягнибок впевнений, що Рада не запрацює
Олег Тягнибок Фото: rian.com.ua

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що Верховна Рада нинішнього складу вже не запрацює, і виступає за проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

"Зараз вже все - парламент вже працювати не буде. Все, крапка. Парламент недієздатний сьогодні... Було б правильно, якби були оголошені дострокові вибори, як парламентські, так і президентські", - сказав він в інтерв'ю українській службі "Радіо Свобода".

За словами Тягнибока, це - одна з вимог опозиції, яка представлена в парламенті.

"Зрозумійте, блокування парламенту - це також привернення уваги української громадськості, світової спільноти до того, що в Україні щось негаразд", - пояснив причини блокування Верховної Ради опозицією лідер "Свободи".

Незважаючи на доцільність, на думку Тягнибока, дострокових виборів глави держави, опозиція продовжує наполягати на тому, щоб президент України Віктор Янукович прийшов до парламенту і виступив зі звітом.

"Є певні логічні кроки, які повинна робити опозиція для того, щоб захистити не те що свої права, а права тих, хто за них голосував. Одним з таких кроків є апеляція до президента, як до гаранта Конституції, виконати його конституційний обов'язок - зробити щорічну доповідь і вже, відповідно, отримати реакцію опозиції. І ми хочемо отримати пояснення, що відбувається в країні. Звичайно, ми не маємо жодних ілюзій, що він прийде, але вимагати це ми повинні були", - підкреслив лідер фракції "Свобода".

Як повідомлялося, депутати з опозиційних фракцій блокували трибуну і президію парламенту протягом майже 3 тижнів - з 5 по 22 лютого, вимагаючи ввести персональне голосування. Після розблокування провели 22 лютого одне пленарне засідання і пішли на перерву до 5 березня.

5 і 6 березня депутати опозиційних фракцій знову заблокували трибуну Верховної Ради, протестуючи проти позову до суду щодо позбавлення депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина", захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка. 7 березня вони продовжили блокування вже в знак протесту проти позбавлення Власенка депутатських повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок впевнений, що Рада не запрацює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

121

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути