пʼятниця, 12 квітня 2013 12:49

В опозиції наполягають на чесному формуванні порядку денного: тоді парламент працюватиме довго

В опозиції наполягають на чесному формуванні порядку денного: тоді парламент працюватиме довго
Віктор Чумак. Фото: www.radiosvoboda.org

Якщо порядок денний роботи Верховної Ради буде формуватися "по-чесному", то парламент працюватиме довго.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції УДАР Віктор Чумак.

Коментуючи те, що до порядку денного парламенту на наступний пленарний тиждень внесено всі нагальні пропозиції опозиції, нардеп зауважив, що такий підхід до роботи Верховної Ради був би правильним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" могли б винести на розгляд відставку уряду, але не хочуть із гордості - експерт

"У нас на сьогоднішній день більшість каже, що у них є аж 210 людей. Та навіть якщо у них є 240 — це близько 60% парламенту. Нас же, опозиції, приблизно з усіма мажоритарниками, які можуть позиціювати себе як не провладні, також може бути десь 200. То давайте по-чесному, по-справедливості формувати і порядок денний: 60% порядку денного — владі, 40% - опозиції", - наголосив він.

Чумак додав: "Ми не просимо, щоби вони прийняли наші закони, ми вимагаємо, щоби наші закони ставилися на розгляд, щоби наші закони мали б такий самий розголос у ЗМІ, що і провладні. Давайте будемо дивитися, давайте разом вносити альтернативи. А потім і будемо вирішувати ці питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції вірять, що наступного тижня матимуть 226 голосів за київські вибори

"Якщо така абсолютно нормальна позиція буде зберігатися, то, думаю, що у парламенту є всі шанси працювати довго", - підкреслив парламентар.

Так, зокрема, наступного тижня одним з найбільш пріоритетних питань, за словами Чумака, буде питання призначення дати виборів у Києві: "Ми поставили це питання в пріоритетах. Воно буде внесено в порядок денний і, сподіваюся, що воно буде розглянуто".

Він також уточнив, що наразі питання вже стоїть про проведення у столиці не чергових, а позачергових виборів, тобто, до 2015 року, коли мають відбутися місцеві вибори по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто у Партії регіонів не збирається узурповувати владу в Києві — Філіппов

"Тут вже немає вибору, бо треба ставити питання щодо позачергових виборів. Бо, за великим рахунком, постанова про чергові вибори провалена. Зараз іде розгляд щодо черговості виборів у Конституційному суді. З огляду на те, як себе поводить Конституційний суд, це питання також може бути провалено", - зауважив нардеп.

Він також додав, що найбільш імовірна дата проведення виборів у Києві - це 16 червня.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції наполягають на чесному формуванні порядку денного: тоді парламент працюватиме довго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути