четвер, 11 квітня 2013 12:56

Яценюк, Кличко і Тягнибок демонструють гру в кастинг - політолог

Яценюк, Кличко і Тягнибок демонструють гру в кастинг - політолог
За словами Цибулька, винесення на референдум питання про входження України в Митний союз просто розірве державу. Фото: glavcom.ua

Опозиція не має можливості провести всеукраїнський референдум.

Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував ініціативу лідера УДАРу Віталія Кличка призначити референдум про недовіру президенту.

"Поки що опозиція робить лише заяви. Насправді вона не може провести референдум, адже закон виписаний таким чином, що без участі органів державної влади це не зробиш. Опозиції треба було б реально боротися за відкликання закону про референдум. Вони трохи почали рухатися у цьому напрямку. Але його треба змінювати. Тим законом незадоволено багато людей і у владі. Якщо опозиція внесе новий законопроект, з'явиться поле для реальної дискусії. Бо це питання багатьох зачепило, адже інструмент референдуму нівелює Верховну Раду. Його головна ідея - розблоковування парламенту, якщо він "застопорений", і "продавлення" будь-якого законодавства, у тому числі змін до Конституції через референдум", - зауважив він.

Експерт наголосив, що парламентська більшість, не розібравшись, які це ризики створюються для держави, проголосувала за законопроект через те, що була відповідна команда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів хочуть винести на референдум п'ять питань

"Опозиції по закону про референдум потрібно знаходити спосіб компромісу з більшістю. Бо якщо на референдум буде внесене питання про входження України до Митного союзу, це просто розірве державу. Половина країни повстане. Це фактично означатиме втрату незалежності", - зазначив Цибулько.

За словами політолога, зараз лідери трьох опозиційних фракцій демонструють "гру в кастинг".

"Вони хочуть перебити один одного у радикалізмі, а не в інтелектуальності. Це все має відтінок внутрішньої змагальності, а не боротьби за інтереси суспільства. Вони націлені на 2015 рік. Хоча цим граються у дуже небезпечну гру. В Україні є багато позапарламентських політичних сил, потужних громадських об'єднань, а лідери опозиції не збираються з ними консолідуватися. Грають виключно таку парламентську партійну трійку і не розширюють своє коло. На акціях протесту на політичних "шампур" вони хочуть нанизати "м'ясо" людей, які критично налаштовані проти дій влади. Але це не означає, що ці українці підуть за опозицію. Нехай не тішать себе", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк, Кличко і Тягнибок демонструють гру в кастинг - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути