вівторок, 09 квітня 2013 21:18

ЦВК зобов'язане готуватися до референдуму, але якщо ще є і "стимул", то робитиме це швидше - експерт

ЦВК зобов'язане готуватися до референдуму, але якщо ще є і "стимул", то робитиме це швидше - експерт
Володимир Фесенко. Фото: podrobnosti.ua

Центральна виборча комісія зобов'язана готуватися до референдуму, але якщо ще є і додатковий "стимул", то вона це робитиме ще швидше.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко, говорячи проте, що на офіційному сайті ЦВК вже з'явилися три постанови, в яких йдеться про підготовку до Всеукраїнського референдуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роз'єднувати опозицію намагатимуться питаннями Криму і референдуму про Митний союз - експерт

Він переконаний, що підготовка Центрвиборчкому до референдуму не пов'язана з останніми заявами політиків щодо намірів провести референдум щодо зміни політичної системи вже у серпні цього року.

"Безумовно, це викликає підозри, особливо в опозиційних політиків. Проте формально Центральна виборча комісія має це робити, оскільки ухвалений закон Про референдум. До нього можна по-різному ставитися і до нього відносяться дуже критично. Але обов'язок ЦВК — підготувати підзаконні нормативні акти, які забезпечують виконання процедури референдуму. Це обов'язок Центральної виборчої комісії", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припинення повноважень Ради через референдум неможливе – радник президента

Фесенко додав: "Далі вже питання — коли і як це робити. Тому те, що це робиться зараз, безумовно, викликатиме підозри, що механізм референдуму може бути запущено".

Політолог не виключає, що референдум цього року таки може бути проведено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибулько: Влада просто лякає нардепів проведенням референдуму

"Я вважаю, що імовірність проведення референдуму є досить велика. Однак у цьому випадку так чи інакше ЦВК має це робити і буде це робити. Але якщо ще є й стимул і "поради" зі сторони, то це робитиметься, безумовно, ще швидше", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, що серед парламентаріїв циркулюють чутки про можливий референдум щодо зміни Конституції, як спосіб розв'язання нинішньої політичної кризи. Як повідомлялося, під час сесійного засідання 2 березня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловився за розпуск чинної Верховної Ради, проведення референдуму і проведення виборів на мажоритарній основі.

 

Зараз ви читаєте новину «ЦВК зобов'язане готуватися до референдуму, але якщо ще є і "стимул", то робитиме це швидше - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути