середа, 10 квітня 2013 16:24

Таран розповів, що необхідно руху Луценка, аби охопити всю країну

Таран розповів, що необхідно руху Луценка, аби охопити всю країну
Юрій Луценко. Фото: svit24.net

Політолог Сергій Таран переконаний, що громадський рух "За третю республіку", ініційований Юрієм Луценком, позитивно вплине на опозиційний рух в країні.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Цей рух матиме шанс лише коли буде широким, і коли він охопить значно більшу частину людей, а не лише політиків, які його ініціюють. Дуже важливо, аби цей рух будувався на моральних авторитетах і пішов в регіони", - наголосив він.

Водночас він підкреслив, що "як мінімум цей рух, враховуючи тих, хто до нього належить, може спробувати людей на вулиці. Бо це люди, які вміють працювати із вулицею".

"Однозначно, це позитив, що заявилася група людей яка має досвід вуличних акцій. Працювати з вулицею — це один із факторів, який може запобігти наслідкам референдуму. Бо наразі немає іншого способу протистояти тому, що відбувається в країні", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції не здивуються, якщо більшість проведе наступне засідання в Маріїнському парку, або в лісі

Також, за його словами "це політики, для яких надзвичайно важливо вийти за межі свого електорального поля, спробувати достукатися до всіх груп, які не були з ними і регіонів України. Та запропонувати план реформ. Це дуже складна робота", - наголосив Таран.

Окрім того, він наголосив, що "співпраця рухівців із опозиційними силами буде, оскільки ця сила не конкурентна, поки виборів немає. Більше того, у зв'язку із референдумом зараз взагалі про співпрацю, чи не співпрацю звучить цікаво".

"З огляду на те, що після референдуму не буде жодних політичних сил, тому що якщо це буде таки через мажоритарні вибори робитися, то після референдуму у нас партій взагалі не буде. Бо не буде в них потреби. Тому зараз постає питання про збереження всіх політичних партій та збереження демократії в Україні", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" найбільше бояться активістів "Свободи", бо вони є небезпечними для ПР - Аронець

Нагадаємо, екс-глава МВС Юрій Луценко анонсував створення громадського руху, який ставить перед собою мету "оновлення та будівництва країни". Ініціативна група вже сформована, але її учасники розходяться у прогнозах щодо термінів початку своєї роботи. Перед президентськими виборами новий рух повинен буде підтримати опозиційного кандидата на цей пост, визнають його ініціатори.

Кістяк майбутньої структури вже визначений. "Є чотири людини - Тарас Стецьків, Володимир Філенко, Юрій Луценко та Роман Безсмертний. Ось навколо них і треба об'єднуватися", - заявив Стецьків. Всі четверо відомі як "польові командири Майдану" - в ході "помаранчевої революції" 2004 року вони брали участь в організаційному забезпеченні акції протесту на Хрещатику і майдані Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Таран розповів, що необхідно руху Луценка, аби охопити всю країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути