середа, 10 квітня 2013 10:06

В опозиції не здивуються, якщо більшість проведе наступне засідання в Маріїнському парку, або в лісі

В опозиції не здивуються, якщо більшість проведе наступне засідання в Маріїнському парку, або в лісі
Сергій Сас. Фото: news.liga.net

Те, що Партія регіонів вже провела і може знову провести "виїзне" засідання — це не законно та абсурдно.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Сас, коментуючи ситуацію довкола "виїзного" засідання парлменстсьої більшості.

"Кожен дуріє по-своєму. Це не законно. З юридичної точки зору, рішення, які приймають на подібних засіданнях, є нікчемними. Якщо це й надалі вони будуть продовжувати подібні дії, це означатиме, що не хочуть виконувати Конституцію", - наголосив нардеп.

Окрім того, він наголосив: "Я не виключаю, що вони зберуться наступного разу в Маріїнському парку. А чого ж, погода там гарна. А можна засідання і в лісі провести".

Водночас, Сас пояснив, що подібна ситуація — це абсурд. "Дехто порівнює ці події із 2000 роком, але тоді ніхто не додумався не пускати на засідання депутатів, тобто хто хотів, той йшов. А в даному випадку частину запустили, а частину — ні. Це ж абсурд", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС занепокоєний, що криза у ВР може заблокувати угоду з ЄС

На питання, яким чином опозиція себе поводитиме, в разі повторення таких дій з боку парламентської більшості, він сказав: "Я ж лише один із представників фракції. Думаю, що фракція ще повинна зібратися, обговорити це питання і прийняти відповідне рішення, бо на кожен чих — "Будь здоров!" не скажеш. Бо де вони ще будуть збиратися..ми ж за ними бігати не будемо".

"Якщо вони мають більшість, то нехай приходять, працюють та приймають рішення, а якщо немає, то нехай домовляються з опозицією про те, як далі працюватиме парламент. І треба перейти до питання, чому це відбувається. Питання Києва, призначення виборів — це не право, а обов'язок Ради", - висловив думку народний депутат.

Також політик зауважив, що "на місті б громадян Києва вже давно звернувся до Адміністративного суду про бездіяльності Верховної Ради".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак підписав 4 закони, ухвалені більшістю на Банковій?

Нагадаємо, депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник повідомив, що якщо опозиція буде блокувати трибуну і на наступному пленарному тижні, Партія регіонів може знову провести "виїзне" засідання.

За його словами, вимога опозиції з приводу призначення дати проведення виборів мера Києва безпідставні, оскільки всі парламентарії готові голосувати.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції не здивуються, якщо більшість проведе наступне засідання в Маріїнському парку, або в лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути