пʼятниця, 12 квітня 2013 11:10

"Регіони" могли б винести на розгляд відставку уряду, але не хочуть із гордості - експерт

"Регіони" могли б винести на розгляд відставку уряду, але не хочуть із гордості - експерт
На думку політолога, прийняття рішення по виборах у Києві - розблокувало б процес. Фото: tvi.ua

Партія регіонів могла би поступитися опозиції та поставити на розгляд питання київських виборів та відставки Кабміну, адже все одно б ці питання не були проголосовані, бо опозиція не має більшості.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань.

Відповідаючи на питання, яким чином працюватиме парламент наступного тижня, і чи варто чекати конструктивної роботи від нардепів, він сказав: "Тут поступив позитивний сигнал - була заява Рибака, що вони готові розглядати питання, на яких наполягає опозиція, тобто складається таке враження, що можна знайти компроміс".

Водночас, він наголосив, що і хоча спікер сказав про можливість запуску нормальної роботи Ради, все одно невідомо, що можна очікувати від парламентарів в останній момент.

"Яке буде ухвалене рішення в останній момент - сказати складно, бо ми знаємо, хто буде все вирішувати. Рішення прийматиметься на Банковій. Очевидно, що прийняття рішення по виборах у Києві - розблокувало б процес", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів не реагуватиме на шантаж комуністів щодо Азарова – політолог

"З одного боку, вони не хочуть виборів у Києві - це абсолютно зрозуміло. Але з іншого боку, можливо, для них було би простіше погодитися на вибори у Києві, а потім отримати відповідне рішення Конституційного Суду, що давайте мера обирати на півтора року, а Київраду взагалі не будемо обирати. Знову ж таки ми знаємо, де це рішення КС буде писатися", - висловив думку професор кафедри політології НаУКМА.

Також, за його словами, парламентська більшість могла би поступитися опозиції та поставити на розгляд питання київських виборів та відставки Кабміну, адже все одно б ці питання не були проголосовані, бо опозиція не має більшості.

"Вони могли би мінімізувати свої втрати від прийняття рішення по виборах у Києві, і тоді б Верховна Рада запрацювала, бо була прибрана одна з головних перешкод.
Питання щодо відставки Азарова. Ми розуміємо, що більшості не вдалося б зібрати голосів за відставку, але Партія регіонів і цього обговорення не хоче. Вона не хоче цього робити з іміджевого питання", - резюмував Гарань.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" могли б винести на розгляд відставку уряду, але не хочуть із гордості - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути