четвер, 22 листопада 2012 09:25

В опозиції хочуть перешкодити угоді про асоціацію з ЄС?

В опозиції хочуть перешкодити угоді про асоціацію з ЄС?
Фото: ukranews.com

В опозиції мають намір перешкоджати підписанню угоди про Асоціацію з ЄС, поки влада не виконає всі раніше озвучені вимоги ЄС.

Про це пише газета Комерсант-Україна в публікації "Дорожні суперечки".

У дипломатичну боротьбу за повне виконання всіх вимог Євросоюзу для підписання угоди про асоціацію включилася опозиція: "Я буду всіляко закликати ЄС до того, щоб угода не була підписана, якщо влада не виконає повністю як мінімум ті вимоги (європейського співтовариства), які звучали раніше",- заявив  глава парламентського комітету з питань євроінтеграції Борис Тарасюк.

Угода про асоціацію з ЄС має бути підписана не пізніше осені 2013 року - експерт

Видання пише, що за останній рік у ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про те, що прихильники Юлії Тимошенко лобіюють у Європі відмову від підписання угоди до звільнення екс-прем'єра, хоча привселюдно вони це неодноразово спростовували.

Восени низка політиків, що зустрічалися з пані Тимошенко, заявили, що вона знову переконує їх тимчасово відмовитися від асоціації з Україною.

Високопоставлений співрозмовник видання в Брюсселі відзначив, що заперечення опозиційних лідерів здатні створити непереборну перешкоду для підписання угоди про асоціацію.

Вільнюс хоче стимулювати Угоду про асоціацію ЄС з Україною

"Ми категорично не згодні з такою риторикою опозиції, вона шкодить процесу й дуже заважає нам досягти консенсусу щодо підписання договору (між країнами-членами ЄС). Щоб зробити це в нинішніх непростих умовах, нам потрібна підтримка всіх ваших політичних сил, крім хіба що комуністів", - відзначив співрозмовник.

На питання видання про те, чи готовий Брюссель іти на компроміс щодо низки вимог, посол Ян Томбінські відповів: "Політика - це не точна наука. Неможливо створити чіткий список критеріїв, які потім можна буде перерахувати - що виконано, а що ні".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції хочуть перешкодити угоді про асоціацію з ЄС?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути