середа, 21 листопада 2012 03:08

Угода про асоціацію з ЄС має бути підписана не пізніше осені 2013 року - експерт

Угода про асоціацію з ЄС має бути підписана не пізніше осені 2013 року - експерт
Валерій Чалий: суспільство має підштовхнути політиків до реальних дій. Фото: ukr.lb.ua

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС могло б стати поштовхом до проведення реальних реформ всередині країни.

Про це розповів експерт, заступник гендиректора Центру Разумкова Валерій Чалий.

"Угода про асоціацію, як на мене, могла б бути дієвим інструментом реформування країни за відсутністю представлених Кабінетом міністрів довгострокових програм реформ", - наголосив він.

Експерт підкреслив, що зараз це найбільш актуально, бо в країні погіршується соціально-економічна ситуація.

"Криза нікуди не зникала, вона є постійною і може поглиблюватися чи слабшати. Але сьогодні найскладніше ситуація, бо ця криза може  перейти на населення, на рівень соціальних протестів. Якщо під час 2004 року найбільший рівень протестів був саме проти порушення прав людей, то сьогодні найбільший рівень саме соціального протесту. Це небезпечна річ, бо, в принципі, на соціальні питання в уряду відповіді поки немає", - додав Чалий.

За цих умов,на думку експерта, суспільство може або бойкотувати дії влади і виходити на вулиці, або тиснути на політиків, щоби вони займалися цими питаннями.

Він пояснив: "Перший сценарій – бойкотувати все. Бойкотувати уряд, не йти на контакт. Адже уряд і загалом влада, мають низьку підтримку у суспільстві. Другий варіант – це експертний тиск на опозицію, на уряд, для того, щоб їх спонукати на реальні дії, а не лише на декларації".

"Ми не бачимо основного – довгострокової стратегії усвідомлених дій тих, хто сьогодні відповідає за напрямок розвитку країни. І у першу чергу, ми цього не бачимо від президента", - зауважив Чалий.

Саме тому, за його словами, Угода про асоціацію з ЄС має бути підписана до осені наступного року, максимум - восени 2013 року.

"Я вважаю, що ми повинні сьогодні дуже багато зусиль докласти, щоби зберегти закріплені законодавством європейські шляхи інтеграції", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Угода про асоціацію з ЄС має бути підписана не пізніше осені 2013 року - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути