середа, 04 серпня 2010 18:56

В охороні Януковича вважають, що правильно "заламали" журналіста

В охороні Януковича вважають, що правильно "заламали" журналіста

За наслідками службового розслідування ніяких порушень в діях співробітників УДО, які застосували силу до журналіста Сергія Андрушка, не встановлено.

Про це йдеться у відповіді Управління державної охорони на інформаційний запит Українскої правди.

"Щодо подій, які мали місце 15 червня 2010 року під час проведення охоронного заходу при відвідинах посадовцями, щодо яких здійснюється державна охорона, виставки Агро-2010, Управлінням держохорони проведено службове розслідування. У діях військовослужбовців порушення вимог чинного законодавства не встановлено", - йде мова відповідає УДО.

У документі також наголошується, що військовою прокуратурою Центрального регіону України була проведена перевірка у порядку статті 97 КПК.

"В ході перевірки фактів зловживання військовою службовою владою або службовим положенням, перевищення військовою службовою особою влади або службових повноважень і недбалого відношення до військової служби з боку військовослужбовців УДО не встановлене", - наголошується в повідомленні.

Також в документі повідомляється, що 13 липня Військова прокуратура центрального регіону винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи щодо військовослужбовців УДО за зловживання владою або службовим положенням, якщо така дія заподіяла істотну шкоду, умисне здійснення дій, які виходять за межі наданих повноважень.

Раніше заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявляла, що за наслідками розслідування інциденту з журналістом Андрушком будуть зроблені "жорсткі висновки".

"16 липня закінчується службове розслідування цього інциденту, і будуть зроблені жорсткі висновки", - заявляла Герман.

Зараз ви читаєте новину «В охороні Януковича вважають, що правильно "заламали" журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути