Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2011 12:28

В Одесі п'яний мажор зніс кіоск і убив людину

В Одесі п'яний водій на BMW виїхав на тротуар і зніс кіоск. У результаті одна людина загинула, кілька постраждало. Винуватцем аварії виявився син проректора Одеської харчової академії Олега Гапонюка - Ігор.

ДТП сталася в Одесі ще 27 березня, але журналістам лише тепер вдалося поспілкуватися з однією із постраждалих та дізнатися ім'я винуватця, пише "Сегодня".

"24-річний водій BMW був п'яний, - розповіла співробітник прес-служби ДАІ Алла Марченко. - Спочатку він вилетів на тротуар, врізався в дорожню огорожу, потім в дерево, а потім - в торговий кіоск".

Чоловік, що сидів поруч із водієм 24-річний хлопець загинув на місці, сам водій та ще один пасажир отримали переломи. Ще одна жертва аварії - 20-річна дівчина - продавець кіоску, який опинився на шляху "п'яного боліда". Зараз вона з численними травмами і опіками перебуває в обллікарні.

Валентина Войтенко тільки-но прийшла до тями після операції. До тепер не може сказати ні слова - її щелепа зламана у двох місцях. З мамою і журналістами Валя спілкувалася записками. "Саму аварію не пам'ятаю. Отямилась лише через дві доби після зіткнення. Дуже боляче", - написала дівчина. Права рука Валі обпечена від плеча до ліктя. "Доньці кілька годин робили складну операцію. У неї перелом ключиці, чотири величезних рубаних рани на голові та обличчі, моторошні опіки рук і тіла", - розповіла нам мама постраждалої Анжела Каламанді.

Як розповіла жінка, вони з дочкою переїхали до Одеси з Котовська - Валя збиралася вступати до Одеського університету МВС. Щоб зібрати грошей на вступ і навчання, мати з донькою позмінно працювали в кіоску продавцями. Зараз всі зібрані гроші пішли на лікування. "Витратила 50 тис. грн. Сім'я Гапонюк дала 10 тис. грн. Обіцяли дати ще, але поки що доводиться витрачати свої, - зізналася Анжела Каламанді. - Ще допоміг власник кіоску, який дозволив брати з каси стільки грошей, скільки потрібно".

Вдалося поговорити з батьком винуватця аварії - Олегом Гапонюк. "Моя сім'я повністю відшкодує всі витрати з лікування і реабілітації постраждалої дівчини. Коментувати ситуацію, в яку потрапив мій син, не буду - він теж дуже серйозно постраждав і зараз лежить у лікарні. Мені важко про це говорити", - відповів по телефону проректор.

До речі, колеги по академії вважають проректора цілком успішним підприємцем. "Гапонюк - співвласник будівельної компанії та заводу елеваторного устаткування", - пояснив на умовах анонімності один із викладачів.

Вдалося також поспілкуватися з паркувальником Андрієм, який був очевидцем жахливої ДТП. "Машина врізалася в кіоск, як комета! Якщо б не кіоск, іномарка знесла б мене і ще трьох пішоходів на зупинці! - Згадує свідок події. - Ніхто в перші хвилини слова сказати не міг. Потім всі кинулися діставати водія і пасажирів - вони були без свідомості, а в салоні стояв страшний перегар. І лише потім хтось почув стогін з кіоску. Дівчину витягали вже рятувальники і даїшники - вона була вся в крові і тихо хрипіла".

За фактом ДТП порушено кримінальну справу за ст. 286, ч. 2. Тому водієві загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі п'яний мажор зніс кіоск і убив людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути