середа, 24 січня 2018 16:00

У НАБУ назвали причину обшуків у Пімахової

У НАБУ назвали причину обшуків у Пімахової
Про підозру Діні Пімаховій наразі не йдеться. Фото: НАБУ/Facebook

Обшук у квартирі заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової проходив у рамках справи про корупцію в ДМС і незаконної легалізації іноземців в Україні.

Про це повідомила керівник прес-служби НАБУ Світлана Оліфіра.

"Мета обшуків - відшукування та вилучення грошових коштів, імовірно, отриманих службовою особою ДМС та іншими як неправомірної вигоди. Також виявлення та фіксація інших відомостей, які можуть вказувати на обставини про вчинення кримінального правопорушення", - сказала Оліфіра.

Вона зазначила, що восени 2017 року детективи почали розслідувати злочинну схему легалізації іноземних громадян на території України. За даними слідства, службові особи ДМС і керівництво служби за грошову винагороду видавали іноземцям посвідки для тимчасового проживання в Україні, оформлювали громадянство та закордонні паспорти іноземцям, у тому числі - із Близького Сходу.

"Мова про підозру не йде", - додала Оліфіра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський ревізор приїхав - влада імітує боротьбу з корупцією - експерт

Сьогодні детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у помешканні першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

29 листопада СБУ та ГПУ провели обшуки у працівників НАБУ. Затримали агента НАБУ під час передачі хабара Пімаховій.

У НАБУ повідомили, що під час затримання працівника НАБУ Генеральна прокуратура та Служба безпеки України зірвали спецоперацію з викриття хабарників у Державній міграційній службі України.

Пімахова подала заяву до СБУ. Розповіла, що чоловік на ім'я Сергій Боярський пропонував їй хабар, від якого вона нібито відмовилася.

Зараз ви читаєте новину «У НАБУ назвали причину обшуків у Пімахової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути