Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2022 12:54

Спецтема: Війна Росії проти України

В МЗС назвали санкції проти РФ, на яких наполягає Україна

В МЗС назвали санкції проти РФ, на яких наполягає Україна
Існуючих обмежень недостатньо, аби зупинити воєнну машину РФ. Фото: eastnews.ua

Україна наполягатиме на жорсткіших санкціях і після запровадження Європейським Союзом п'ятого пакету санкцій проти Росії.

Поточних обмежень недостатньо, щоб зупинити воєнну машину країни-агресора, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом у Брюсселі, передає Gazeta.ua.

"Я сподіваюся, що нові санкції будуть повністю застосовані. Це, безперечно, крок уперед. Тиждень тому, до того, як світ побачив звірства на Київщині, санкційні пропозиції ЄС були значно слабшими. Україна була незадоволена цими обмеженнями й намагалася переконати партнерів із G7 і ЄС. І переконала, але не можна говорити про 100 відсотків успіху", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібна зброя, зброя і зброя: Україна просить НАТО про допомогу

Україна вимагає повного газового й нафтового ембарго для Росії, відключення всіх російських банків від платіжної системи SWIFT, а також закриття усіх портів для російських суден і російських товарів із мінімальною кількістю гуманітарних винятків.

Кулеба сподівається, що Україні більше ніколи не доведеться бути в ситуації, коли для посилення тиску на РФ діятиме лише реакція на звірства, що були в Бучі.

"Українці не мають платити своїм життям, здоров'ям і стражданнями за політичне бажання партнерів запровадити санкції", - сказав він.

6 квітня посли країн Європейського Союзу не змогли ухвалити рішення про п'ятий пакет санкцій проти Росії. Низка країн на чолі з Німеччиною хотіли уточнити деталі ембарго на імпорт російського вугілля та заборони швартування російських суден у портах ЄС. Зустріч послів продовжиться в четвер.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС назвали санкції проти РФ, на яких наполягає Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути