Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2022 10:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Потрібна зброя, зброя і зброя: Україна просить НАТО про допомогу

Потрібна зброя, зброя і зброя: Україна просить НАТО про допомогу
Українська армія і народ продемонстрували, що знають, як воювати та перемагати. Фото: eastnews.ua

Україна закликала членів НАТО надати необхідне озброєння для перемоги над загарбницькою армією президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом у Брюсселі, який провели в рамках засідання глав МЗС країн-членів Альянсу, передає Gazeta.ua.

"Я прибув до Брюсселя для участі в міністерській зустрічі НАТО й двосторонніх зустрічах із союзниками. Мій порядок денний простий, там усього три пункти: зброя, зброя і зброя. Ми впевнені, що найкращий спосіб допомогти Україні зараз - це надати все необхідне, щоб стримати Путіна й завдати поразки російській армії, щоб війна не поширилася далі", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позиції країн НАТО щодо відносин з РФ розділилися - The New York Times

Українська армія і народ продемонстрували, що знають, як воювати й перемагати, але без стійких і достатніх постачань усіх видів озброєння, які Україна просить, ці перемоги супроводжуватимуться величезними жертвами.

"Що більше озброєння ми отримуватимемо й що швидше вони прибудуть в Україну, то більше людських життів збережемо. І більше міст і сіл не будуть зруйновані. Це моє повідомлення для союзників, воно доволі просте. І я закликаю всіх відкинути сумніви й забезпечити Україну тим, чого вона потребує. Наскільки б дивно це не звучало, але сьогодні зброя служить меті миру", - підкреслив Кулеба.

НАТО очікує посилення наступу РФ на Сході й Півдні України. Альянс надасть Україні озброєння для ефективного стримування ворога. Водночас генсек НАТО Столтенберґ вважає, що війна в Україні може тривати місяцями, а то й роками.

Зараз ви читаєте новину «Потрібна зброя, зброя і зброя: Україна просить НАТО про допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути