четвер, 26 травня 2022 16:44

Спецтема: Війна Росії проти України

В МВС пояснили, чому на кордоні з Волинню активізувалися білоруські війська

В МВС пояснили, чому на кордоні з Волинню активізувалися білоруські війська
Пояснили, чому Білорусь активізувала війська поблизу кордону з Україною. Фото: East News

У Білорусі тривають навчання військових поблизу кордону з Волинською областю.

Це роблять для того, щоб стримати перекидання українських військ на Донбас. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у Telegram.

"Такими маневрами вони намагаються стримувати перекидання наших військ на схід. Ми не можемо ігнорувати цю загрозу, тому змушені тримати сильні угруповання на цьому напрямку. Армія ж Білорусі слабка, непрофесійна та немотивована. Треба зважати, що білоруси - нація, яка майже ніколи не воює. У них навіть гімн починається зі слів, що вони мирні люди", - зазначив він.

За його словами, серед мирних білорусів є ті, хто на боці України. Там є партизанський рух. У перші місяці війни вони провели декілька операцій, зокрема підривали залізничні колії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль готує спробу відновити СРСР - Арестович

Також Андрусів заявив, що військові навчання є продовженням політики лідера білоруського режиму на підігрування президенту РФ Володимиру Путіну.

"Путін фактично анексував Білорусь, точніше Лукашенка. Це й пояснює поточну ситуацію. В умовах цієї анексії Лукашенко намагається якось підігрувати Путіну, але так, щоб це не мало наслідків. Політика "допомагати Путіну без наслідків" зберігатиметься й надалі", - наголосив радник міністра.

Білорусь визнала, що постачає зброю Російській Федерації. Білоруська зброя затребувана не лише всередині країни, а й "для потреб РФ".

Зараз ви читаєте новину «В МВС пояснили, чому на кордоні з Волинню активізувалися білоруські війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути