пʼятниця, 13 лютого 2015 10:19

У Мінську Путін отримав практично все, що хотів - Ілларіонов

У Мінську Путін отримав практично все, що хотів - Ілларіонов

Колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов вважає, що єдиний позитивний результат від досягнутих домовленостей в Мінську - це можливе припинення вогню.

"В іншому Путін отримав практично все, що хотів. При цьому він не взяв на себе жодних зобов'язань. Всі зобов'язання взяла на себе Україна. Причому ці українські зобов'язання тепер ще підкріплені зобов'язаннями Німеччини і Франції", - заявив Ілларіонов, чиї слова наводить ресурс Inforesist. org.

"Однак насторожує оголошена дата перемир'я - 15 лютого. Не виключаємо, що три доби, які залишаються в розпорядженні Путіна можуть бути використані для провокацій, у тому числі в районі Дебальцево. Наприклад, за варіантоми "коридорів для виходу "українських військових з оточення під Іловайськом, запропонованих ним у серпні", - йдеться у спільній статті Ілларіонова і російського політолога Андрія Піонтковського.

У статті підкреслюється, що домовленості в Мінську не визнають Росію стороною конфлікту, також не йдеться і про агресію щодо України. Також наголошується, що документом визначається зрив можливих поставок оборонної зброї Україні.

"Окупований Крим у прийнятих документах взагалі не згаданий", - йдеться у публікації.

"Вимоги розслідування терористичних актів (МН-17, Волноваха, Маріуполь, інші) і покарання терористів відсутні", - додав Ілларіонов.

На його думку, Росія не взяла на себе жодних зобов'язань. В той же час, Україна взяла на себе величезну кількість зобов'язань, насамперед за визнанням терористичного режиму в ЛНР і ДНР.

"Всі зобов'язання України тепер гарантовані зобов'язаннями лідерів Німеччини і Франції", - пише він.

Автори статті вважають, що єдина прийнятна відповідь патріотичних сил України в даній ситуації - це після взаємного припинення вогню заявити про відмову України вирішувати проблему звільнення Східного Донбасу військовим шляхом. Також необхідно націлити ЗСУ на оборону нових ліній розмежування з окупованими територіями України (включаючи лінії розмежування по Перекопу і Чонгару), а також ділянок міжнародно визнаного українсько-російського кордону, які знаходяться під українським контролем.

"Вийти з нав'язаною Україні фальшивої гри в "територіальну цілісність", гарячим прихильником якої раптово виявився Путін", - йдеться у публікації.

Автори вважають, що Україні слід негайно визнати Східний Донбас, також як і Крим, тимчасово окупованою територією, відмовитися від будь-яких державних зобов'язань перед організаціями та установами на окупованих територіях (Крим, ЛНР, ДНР).

"Звернутися до світової спільноти і насамперед до гарантів територіальної цілісності України за Будапештським меморандумом використовувати всі можливі дипломатичні та інші невійськові засоби для звільнення всіх захоплених українських громадян, у тому числі тих, які знаходяться на території Росії, і всіх окупованих українських територій", - резюмується в статті.

Нагадаємо, що 12 лютого завершилися переговори лідерів "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Результатом стало прийняття Декларації президентів України, Франції, РФ і канцлера Німеччини в підтримку Комплексу заходів з виконання Мінських угод.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську Путін отримав практично все, що хотів - Ілларіонов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути