Ексклюзиви
субота, 29 березня 2014 13:13

В міністерстві Клименка показали крісло за 70 тис.євро і "металеву кімнату" для переговорів
3

Фото: Фейсбук

В Україні за часів Януковича працювало більше 200 "майданчиків по обналу" через які в рік проходило близько 200 млрд грн, в результаті чого бюджет недоотримав 20 млрд грн.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав журналіст Віталій Сич, який побуваву головному офісі Податкової на Львівській площі. Але найбільше журналіста вразило крісло глави Мінсдоха за 70 тисяч євро і залізна кімната для переговорів.

"Новий глава Ігор Білоус, виходець з корпоративного сектора, розповідає, що так звані майданчики по обналу, їх у країні було більше 200 - я думаю, всі розуміють, про що мова - переварювали близько 200 млрд грн на рік. До бюджету не доходило близько 20 млрд грн на рік - це те, що крали тільки на цій схемі. Всі майданчики жорстко контролювалися податковою. Всіх, хто намагався переводити гроші в готівку на інших "несанкціонованих" майданчиках, карали. Працювала зв'язка з прокуратурою та МВС", - написав журналіст.

"Заступником Білоуса тепер працює Володимир Котенко, до цього він очолював податкову практику в Ernst & Young. Я думаю, це принципово нові люди для будівлі Податкової в Києві", - додав він.

Журналіст повідомив, що Білоус показав крісло, в якому останні роки сидів його попередник, Олександр Клименко, і яке, за інформацією "аборигенів" відомства, обійшлося Податковій в 70 тис євро.

"Попередня команда "управлінців" була страшно побожною, як відомо. Якщо й не мощі в спальні, як у Пшонки, так хоча б іконостас, як у Арбузова в кабінеті. Клименко не був винятком. У дворі головного офісу Податкової в Україні він відкрив власну церкву, на презентацію якої був "запрошений" весь особовий склад", - додав він.

"І тепер головне: якщо у Петра Першого була Янтарна кімната, то в Олександра Клименко була Залізна Кімната. Кімната для переговорів з дверима як у банківського сховища сантиметрів в 30 шириною і ручкою-колесом для відкриття, була покликана забезпечити повну конфіденційність переговорів. Всередині обшита металевими листами з нержавійки, розміром з купе в поїзді, всередині - тільки прозорий пластиковий стіл і стільці. Повний сюрреалізм. Капітан Немо -стайл, 20 тисяч льє під водою", - написав журналіст.

"Я не буду вдаватися в подробиці, але якщо хто не знає, Олександр Клименко був партнером Сергія Курченко, який купив медіа-холдинг УМХ, що швидко вбило журнали Корреспондент і Forbes. І сайти теж. Ніякої злості я не тримаю, але я радий, що у нас в країні відбуваються зміни. А ми своє слово скажемо, і дуже скоро", - резюмував журналіст.

Зараз ви читаєте новину «В міністерстві Клименка показали крісло за 70 тис.євро і "металеву кімнату" для переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути