понеділок, 19 серпня 2013 13:59

В міліції скаржаться, що опозиціонери побили "захисника порядку"

В міліції скаржаться, що опозиціонери побили "захисника порядку"
Фото: ua.korrespondent.net

Біля Київської міської держадміністрації сьогодні під час мітингу від протиправних дій окремих учасників акції постраждав один з правоохоронців.

Про це повідомили в головному управлінні МВС у Києві, пише Радіо Свобода.

За даними міліції, біля будинку Київради зібралися близько 3 тисяч представників профспілок столиці, які висловлюють свою підтримку необхідності проведення сесії Київради щодо соціальних виплат працівникам комунальних установ міста.

В повідомленні на сайті міліції Києва зазначається також, що одночасно в цьому місці зібралися майже 300 прихильників опозиційних сил, які вважають нелегітимною діяльність Київради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітники "Беркуту" депутатами вибивали вікно — Соболєв

"Близько 10:00 народні депутати України Арсеній Яценюк, Андрій Іллєнко та Віталій Ярема намагалися прорватися через міліцейське оточення біля центрального входу до приміщення міськради. Розбивши вікно на першому поверсі, за допомогою своїх помічників всередину потрапили народні депутати Яценюк й Іллєнко", – йдеться в повідомленні.

В міліції запевняють, що при цьому опозиціонери вчинили протиправні дії відносно одного з правоохоронців, затягнули його у натовп і нанесли тілесні ушкодження. Інші працівники міліції втрутилися у ситуацію і визволили свого колегу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під мерією - мітингувальники задоволені сесією Київради

Водночас речник МВС України в Києві Ігор Михалко заявив, що дії міліції були в рамках законодавства. Реагуючи на зауваження представників ЗМІ про те, що "Беркут" відтісняв журналістів і завдавав ударів, він сказав, що з усіма скаргами треба звертатися до міліції.

Нагадаємо Київрада в понеділок провела засідання, яке тривало менше 15 хвилин. У цей час на вулиці під будівлею міськради і на її першому поверсі сталися сутички між "Беркутом" і народними депутатами, які намагалися пройти на засідання. За даними лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, постраждали щонайменше 4 парламентарів.

Зараз ви читаєте новину «В міліції скаржаться, що опозиціонери побили "захисника порядку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути