Ексклюзиви
понеділок, 19 серпня 2013 12:46

У Київраді міліція послала депутата на три літери

У Київраді міліція послала депутата на три літери

"Свободівець" Юрій Сиротюк годину пробув у заручниках правоохоронців у Київраді.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ми прийшли під Київраду близько 9.30. Коли я підійшов до входу, все було перекрито міліцією, нікого взагалі не пускали. Потім міліціонери почали тиснути на депутатів і через вікно частину з них заштовхали в одну з кімнат Київради. Я вийшов в коридор. Побачив, що діями міліції керували депутати від Партії регіонів Владислав Лук'янов та Євген Балицький. Була вказівка: бити всіх та викидати з приміщення. Я спробував пройти далі. Мене оточили невідомі особи у чорній камуфльованій формі. Їм Лук'янов сказав нікуди мене не пускати і тримати мене в заручниках", - розказав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепів від Київради повезли у лікарню

За словами депутата, йому ніхто не представлявся і нічого не пояснював.

"Вони мене взяли в кільце. Був один молоденький міліціонер, який, посміхаючись, постійно мені казав: "Іди на...". Дуже по-хамськи поводили себе представники правоохоронних органів. Ні на які закони не зважали. Я подзвонив на "102", викликав міліцію, прийшла слідчо-оперативна група. Вони мене допитували, як я не через двері потрапив до Київради", - зазначив Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" Лукянов у Київраді захищав від Іллєнка жінок і комунальне майно

Він повідомив, що депутатів, які залишилися в кімнаті, били "беркутівці", поки не прийшов їхній керівник і не припинив це, а інваліда другої групи Едуарда Леонова забрала "швидка". "Сьогодні влада влаштувала ГКЧП. Але мають пам'ятати, яка доля "ГКЧПістів". Їм зараз треба купити записи із подіями в Єгипті, подивитися і включити секундомір на зворотній відлік. Бо з ними буде те саме", - зауважив "свободівець".

Нагадаємо, сьогодні відбулася позачергова сесія Київської міської ради. Вона тривала 10 хв. Під стінами з 9 год ранку почалися акції протесту: соцпрацівників та опозиціонерів. Правоохоронці не пускали на засідання народних депутатів від опозиційних фракцій.

Зараз ви читаєте новину «У Київраді міліція послала депутата на три літери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути