Ексклюзиви
пʼятниця, 05 січня 2024 21:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У МЗС України відреагували на заяву США про не таку допомогу, як колись

У МЗС України відреагували на заяву США про не таку допомогу, як колись
США демонструють чітке розуміння критичної необхідності забезпечення України всією необхідною військовою і фінансовою допомогою, сказав Олег Ніколенко. Фото: Facebook.com/oleg.nikolenko.50

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували заяву речника Державного департаменту США Метью Міллера, що Вашингтон не підтримуватиме військове фінансування України на рівні 2022-23 років.

Коментар речника МЗС Олега Ніколенка опублікувала "Європейська правда".

Міллер напередодні на брифінгу заявив, що США не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022-23 років, оскільки прагнуть допомогти Україні розбудувати власну військово-промислову базу.

Заяву Міллера не слід сприймати як намір США зменшити підтримку України, сказав Ніколенко.

"Під час контактів на всіх рівнях США демонструють чітке розуміння критичної необхідності забезпечення нашої держави всією необхідною військовою та фінансовою допомогою, аби ми здобули перемогу", - сказав речник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили ЗСУ зруйнували міф Путіна про "невразливі кинджали" - американський генерал

Міллер говорив про "трансформацію допомоги лише тоді, коли Україна самостійно справлятиметься із своїми потребами", сказав Ніколенко.

"А допоки нам потрібна підтримка, надзвичайно важливо, щоб Конгрес США якнайшвидше ухвалив рішення про подальше фінансування допомоги Україні у заявленому обсязі. Підтримка України - не благодійність. Насамперед це - інвестиція в американську національну безпеку та захист світової демократії", - заявив речник МЗС.

У грудні президент України Володимир Зеленський відвідав Сполучені Штати Америки. Він зустрівся із президентом Джозефом Байденом, спікером Палати представників Конгресу Майком Джонсоном.

Тоді ж президента США оголосив про новий пакет військової допомоги на $200 млн.

27 грудня США повідомили про військову допомогу Україні, яка зокрема передбачає боєприпаси для зенітно-ракетних комплексів.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС України відреагували на заяву США про не таку допомогу, як колись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути