четвер, 04 жовтня 2012 10:24

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

В Києві розпочався розгляд апеляції щодо боргу ЄЕСУ

В Києві розпочався розгляд апеляції щодо боргу ЄЕСУ
Фото: radiosvoboda.org

Апеляційний Господарський суд Києва розпочав розгляд апеляції на рішення Господарського суду Києва від 19 вересня щодо виплати Кабміном Міністерству оборони РФ понад 3,1 млрд грн боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, судове засідання почалося з запізненням на 20 хвилин. Головуюючий суддя Віктор Шапран почав його із роз'яснення прав та обов'язків учасників процесу, після чого представник корпорації ЄЕСУ Олександр Ковальчук оголосив клопотання про відвід головуючого судді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна оскаржила судове рішення щодо боргу ЄЕСУ

"Отримавши 20 вересня апеляційну скаргу представники суду повинні були дотриматися інструкції. Вони виконали всі вимоги за декілька годин. Це неможливо", - сказав він, зауваживши що саме рішення Господарського суду було оголошено о 15:00 годині 19 вересня, а вже наступного дня було призначено засідання апеляційного суду на 4 жовтня.

"Дії головуючого суді викликають сумніви", - зауважив він. "Тільки головуючого", - запитав Шапран, і Ковальчук відповів, що так. Після цього надав всі документи суддям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення у справі боргу ЄЕСУ перед Росією оскаржать в апеляційному суді

Представники Міноборони сказали, що дії Ковальчука не обґрунтовані. "Максимальний строк розгляду документів — 3 дні, а мінімальний, Господарським кодексом не зазначений", - додали вони.

Представник Міноборони також звернувся з клопотанням щодо надання можливості використовувати російську мову, їм дозволили використовувати російську мову під час засідань. Всі інші будуть розмовляти українською мовою.

Після клопотання Міноборони, представник Кабміну сказав, що питання відводу судді подано на розгляд. Судді пішли в нарадчу кімнату на 10 хвилин. Після цього прийшли і сказали, що клопотання представника ЄЕСУ відхилено.

Зараз ви читаєте новину «В Києві розпочався розгляд апеляції щодо боргу ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути