середа, 03 жовтня 2012 16:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Апеляційний суд залишить у силі рішення про борг ЄЕСУ - Власенко

Апеляційний суд залишить у силі рішення про борг ЄЕСУ - Власенко
Сергій Власенко: Янукович готовий заплатити Росії 400 мільйонів доларів, щоб принизити Тимошенко. Фото: mair.in.ua

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко прогнозує, що Київський апеляційний господарський суд залишить у силі рішення суду першої інстанції у справі про виплату Міноборони РФ боргу корпорації ЄЕСУ, щоб дискредитувати екс-прем'єра напередодні парламентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При чому до справи ЄЕСУ Тимошенко? - експерт

"Ми розцінюємо це тільки як черговий політичний маніпулятивний крок з метою продовжувати пропагандистську кампанію напередодні виборів", - заявив Власенко в середу на брифінгу в Харкові.

Мотивуючи свою позицію, він зазначив швидкість, з якою Держказначейство подало скаргу на рішення суду першої інстанції, а апеляційний суд прийняв і призначив її до розгляду.

"За 1 день на 26-сторінкове рішення (суду першої інстанції - ред.) Казначейством була підготовлена ??апеляційна скарга. Ця апеляційна скарга потрапила до Господарського суду міста Києва. Після цього суддя її розглянув, написав супровідний лист, передав заступнику голови цього суду. Після цього справа фізично переїхала до апеляційного господарського суду міста Києва, в якому була визначена за допомогою автоматичної системи трійка суддів у складі головуючого Шапрана, суддів Буравльова і Андіріенко, ці судді встигли розглянути цю апеляційну скаргу, вивчити матеріали, призначити справу до розгляду і винести ухвалу. І вони це все зробили за один день! .. Чому так поспішають? Тому що потрібно, щоб все це відбувалося ще в період виборчої кампанії. Щоб можна було про це з екранів телебачення .... Це єдина мета процесу, який буде завтра відбуватися в апеляційному господарському суді міста Києва!", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не має підстав сплачувати борг ЄЕСУ - Кабмін

Він зазначив, що позиція представників Кабміну по цій справі відрізняється від позиції слідства у справі ЄЕСУ стосовно Тимошенко.

"Вдумайтеся в абсурдність логіки. Держава Україна в особі Кабінету міністрів України заявляє, що гарантій немає. А з іншого боку держава Україна в особі слідчого СБУ заявляє, що ці гарантії є і порушує проти Тимошенко кримінальну справу ... Якщо б я був Міністерством оборони Росії і почув, що протягом двох років всі вищі посадові особи Партії регіонів розповідають, що Україна винна гроші, то я б сказав: повинні, значить, віддайте. Я вважаю, що це черговий крок у знущанні над Януковичем. Якщо Янукович публічно і особисто розповідав про те, що є гарантії, його зараз на цьому грунті зловлять. Але трагедія України в тому, що Янукович, не маючи жодних підстав, готовий заплатити 400 мільйонів доларів з державного бюджету, щоб посадити Тимошенко ще на 10 років", - сказав Власенко .

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд залишить у силі рішення про борг ЄЕСУ - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути